- Advertisement -
Sastojci za posnu rolovanu pastrmku:
- 4 pastrmke srednje veličine,
- 1 praziluk,
- 250g šampinjona,
- 80g pirinča,
- 4 kašike maslinovog ulja,
- 1 brokoli,
- 2l supe od povrća,
- 80g posnog margarina,
- mešavina začina,
- šafran, biber.
Posna rolovana pastrmka se priprema na sledeći način:
- Praziluk iseći na kockice, šampinjone na listove.
- Na malo maslinovog ulja propržiti praziluk kako bi omekšao, a zatim dodati listove šampinjona, te i njih kratko propržiti.
- Dodati pirinač i dinstati ga povremeno dolivajući vodu dok ne omekša.
- Pred kraj dinstanja dodati šafran i začine po ukusu.
- Pastrmkama odseći glave, te ih poprečno zaseći i otvoriti kako bi se dobile šnicle za punjenje.
- Na svaku šniclu staviti malo fila od pirinča i urolovati.
- Rolnice od ribe uviti u foliju i kuvati u ključaloj supi 20 min.
- Izvaditi ih iz supe, otpakovati i poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju.
- Odozgo staviti malo margarina i kratko zapeći da porumene.
- Brokoli obariti u slanoj vodi, procediti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna rolovana pastrmka
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -