Posna rolovana pastrmka

302
- Advertisement -

Posna rolovana pastrmka

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu rolovanu pastrmku:

  • 4 pastrmke srednje veličine,
  • 1 praziluk,
  • 250g šampinjona,
  • 80g pirinča,
  • 4 kašike maslinovog ulja,
  • 1 brokoli,
  • 2l supe od povrća,
  • 80g posnog margarina,
  • mešavina začina,
  • šafran, biber.

Posna rolovana pastrmka se priprema na sledeći način:

  1. Praziluk iseći na kockice, šampinjone na listove.
  2. Na malo maslinovog ulja propržiti praziluk kako bi omekšao, a zatim dodati listove šampinjona, te i njih kratko propržiti.
  3. Dodati pirinač i dinstati ga povremeno dolivajući vodu dok ne omekša.
  4. Pred kraj dinstanja dodati šafran i začine po ukusu.
  5. Pastrmkama odseći glave, te ih poprečno zaseći i otvoriti kako bi se dobile šnicle za punjenje.
  6. Na svaku šniclu staviti malo fila od pirinča i urolovati.
  7. Rolnice od ribe uviti u foliju i kuvati u ključaloj supi 20 min.
  8. Izvaditi ih iz supe, otpakovati i poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju.
  9. Odozgo staviti malo margarina i kratko zapeći da porumene.
  10. Brokoli obariti u slanoj vodi, procediti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna rolovana pastrmka
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)
- Advertisement -