Dagnje u belom vinu

394
- Advertisement -

Dagnje u belom vinu

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za dagnje u belom vinu:

  • 2 kašike margarina (može i 50ml maslinovog ulja),
  • 4 čena belog luka,
  • 1 limun,
  • 1/2 kašičice tucane paprike,
  • 2 šolje belog vina,
  • 900g dagnji,
  • 1,5 veza peršuna.

Dagnje u belom vinu se pripremaju na sledeći način:

  1. Otopite margarin ili zagrejte maslinovo ulje u šerpi, pa propržite mleveni beli luk.
  2. Posle 30 sekundi dodajte tucanu papriku i rendanu koru limuna i mešajte,a posle 45 sekundi sipajte i belo vino.
  3. Pobiberite, pa ostavite da sos provri, a onda dodajte dagnje i odmah poklopite.
  4. Protresite šerpu i ostavite da ključa nekih minut.
  5. Promešajte dagnje, vratite poklopac i ostavite da ključa još 2 minuta.
  6. Školjke će tada početi da se otvaraju.
  7. Umešajte seckani peršun, poklopite i kuvajte dok se sve školjke ne otvore, 1-3 minuta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Dagnje u belom vinu
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)
- Advertisement -