- Advertisement -
Sastojci za dagnje u belom vinu:
- 2 kašike margarina (može i 50ml maslinovog ulja),
- 4 čena belog luka,
- 1 limun,
- 1/2 kašičice tucane paprike,
- 2 šolje belog vina,
- 900g dagnji,
- 1,5 veza peršuna.
Dagnje u belom vinu se pripremaju na sledeći način:
- Otopite margarin ili zagrejte maslinovo ulje u šerpi, pa propržite mleveni beli luk.
- Posle 30 sekundi dodajte tucanu papriku i rendanu koru limuna i mešajte,a posle 45 sekundi sipajte i belo vino.
- Pobiberite, pa ostavite da sos provri, a onda dodajte dagnje i odmah poklopite.
- Protresite šerpu i ostavite da ključa nekih minut.
- Promešajte dagnje, vratite poklopac i ostavite da ključa još 2 minuta.
- Školjke će tada početi da se otvaraju.
- Umešajte seckani peršun, poklopite i kuvajte dok se sve školjke ne otvore, 1-3 minuta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Dagnje u belom vinu
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -