- Advertisement -
Sastojci za posnu musaku od povrća i pirinča:
- 1 glavica luka,
- 4 paprike,
- 1 šolja pirinča,
- 3 veća krompira,
- 1 šolja paradajz soka,
- suvi biljni začin,
- so i biber,
- 1 kašika brašna,
- 1/2 kašike aleve paprike,
- ulje.
Posna musaka od povrća i pirinča se priprema na sledeći način:
- Krompir očistite i isecite na tanke kolutove.
- Luk iseckajte, pa prodinstajte na malo ulja i vode.
- Dodajte mu papriku iseckanu na kockice i nastavite dinstanje.
- Nakon 15 minuta dinstanja dodajte šolju pirinča, šolju vode i paradajz.
- Dodajte začine.
- Smanjite vatru i ostavite da se pirinač skuva.
- Kad je pirinač skuvan, ako vam je sva voda isparila dodajte još pola šolje i sve izmešajte, treba da dobijete ređi đuveč.
- Nauljite tepsiju, pa poslažite gusto jedan red krompira.
- Istresite na njega smesu od pirinča i preko njega poslažite još jedan gusto naređan red krompira.
- Razmutite kašiku brašna i pola kašike mlevene paprike u decilitar vode i time prelijte musaku.
- Pecite u rerni na 225 stepeni 30-45 minuta, dok se ne uhvati lepa korica.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna musaka od povrća i pirinča
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -