Posna musaka od povrća i pirinča

3861
- Advertisement -

Posna musaka od povrća i pirinča

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu musaku od povrća i pirinča:

  • 1 glavica luka,
  • 4 paprike,
  • 1 šolja pirinča,
  • 3 veća krompira,
  • 1 šolja paradajz soka,
  • suvi biljni začin,
  • so i biber,
  • 1 kašika brašna,
  • 1/2 kašike aleve paprike,
  • ulje.

Posna musaka od povrća i pirinča se priprema na sledeći način:

  1. Krompir očistite i isecite na tanke kolutove.
  2. Luk iseckajte, pa prodinstajte na malo ulja i vode.
  3. Dodajte mu papriku iseckanu na kockice i nastavite dinstanje.
  4. Nakon 15 minuta dinstanja dodajte šolju pirinča, šolju vode i paradajz.
  5. Dodajte začine.
  6. Smanjite vatru i ostavite da se pirinač skuva.
  7. Kad je pirinač skuvan, ako vam je sva voda isparila dodajte još pola šolje i sve izmešajte, treba da dobijete ređi đuveč.
  8. Nauljite tepsiju, pa poslažite gusto jedan red krompira.
  9. Istresite na njega smesu od pirinča i preko njega poslažite još jedan gusto naređan red krompira.
  10. Razmutite kašiku brašna i pola kašike mlevene paprike u decilitar vode i time prelijte musaku.
  11. Pecite u rerni na 225 stepeni 30-45 minuta, dok se ne uhvati lepa korica.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna musaka od povrća i pirinča
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
- Advertisement -