Posna testenina sa šparglom i belim lukom

601
- Advertisement -

Posna testenina sa šparglom i belim lukom

Advertisements

Sastojci za posnu testeninu sa šparglom i belim lukom:

  • 300g posne testenine,
  • 400g špargle,
  • 2 kašike posnog margarina,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 limun.

Posna testenina sa šparglom i belim lukom se priprema na sledeći način:

  1. Skuvajte testaninu po izboru i procedite je.
  2. Ostavite sa strane pola šolje vode u kojoj se testanina kuvala.
  3. Šparglu očistite i isecite na manje komade.
  4. Stavite je u veći, dublji tiganj, sa oko 1 cm vode i poklopite.
  5. Kada voda provri, kuvajte oko 2 minuta.
  6. Procedite šparglu i vratite je u tiganj.
  7. Dodajte 2 kašike margarina i sitno iseckan beli luk.
  8. Mešajte na srednjoj vatri oko 2 minuta. Isključite ringlu.
  9. Dodajte skuvanu testaninu i dobro sve promešajte.
  10. Posolite i pobiberite po ukusu.
  11. Izrendajte odozgo koru limuna na sitno rende, zatim limun prepolovite i sok iscedite preko testanine.
  12. Ukoliko vam se učini da je testanina i dalje suva, dodajte vodu u kojoj se kuvala. Služite toplo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna testenina sa šparglom i belim lukom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -