- Advertisement -
Sastojci za posnu testeninu sa šparglom i belim lukom:
- 300g posne testenine,
- 400g špargle,
- 2 kašike posnog margarina,
- 2 čena belog luka,
- 1 limun.
Posna testenina sa šparglom i belim lukom se priprema na sledeći način:
- Skuvajte testaninu po izboru i procedite je.
- Ostavite sa strane pola šolje vode u kojoj se testanina kuvala.
- Šparglu očistite i isecite na manje komade.
- Stavite je u veći, dublji tiganj, sa oko 1 cm vode i poklopite.
- Kada voda provri, kuvajte oko 2 minuta.
- Procedite šparglu i vratite je u tiganj.
- Dodajte 2 kašike margarina i sitno iseckan beli luk.
- Mešajte na srednjoj vatri oko 2 minuta. Isključite ringlu.
- Dodajte skuvanu testaninu i dobro sve promešajte.
- Posolite i pobiberite po ukusu.
- Izrendajte odozgo koru limuna na sitno rende, zatim limun prepolovite i sok iscedite preko testanine.
- Ukoliko vam se učini da je testanina i dalje suva, dodajte vodu u kojoj se kuvala. Služite toplo.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna testenina sa šparglom i belim lukom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -