- Advertisement -
Sastojci za posne gurmanske šampinjone:
- 400g šampinjona,
- 1 velika glavica crnog luka,
- 1 praziluk,
- 2 čena belog luka,
- 1 šaka lista peršuna,
- ulje,
- so,
- biber.
Posni gurmanski šampinjoni se pripremaju na sledeći način:
- Očistite i iseckajte sitno crni i beli luk, praziluk isecite na kolutove ili tanke štapiće.
- Šampinjone dobro prebrišite (ne treba da ih perete) i presecite ako su suviše krupni.
- U dubljem tiganju, na zagrejanom ulju izdinstajte pripremljeni crni luk.
- Kada se crni luk izdinsta, dodajte beli luk i nastavite sa dinstanjem još minut ili dva, uz neprestano mešanje.
- Pošto beli luk dobro pusti miris, sipajte u tiganj šampinjone i praziluk, sve dobro promešajte i dinstajte na umerenoj temperaturi dok šampinjoni ne puste svoju vodicu.
- Kada skinete tiganj sa šporeta, posolite i pobiberite prema ukusu i odmah poslužite jelo, dok je toplo.
- Ukrasite ga naseckanim listovima svežeg peršuna.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 3 Review(s)
Posni gurmanski šampinjoni
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -