Posni gurmanski šampinjoni se pripremaju na sledeći način:
Očistite i iseckajte sitno crni i beli luk, praziluk isecite na kolutove ili tanke štapiće.
Šampinjone dobro prebrišite (ne treba da ih perete) i presecite ako su suviše krupni.
U dubljem tiganju, na zagrejanom ulju izdinstajte pripremljeni crni luk.
Kada se crni luk izdinsta, dodajte beli luk i nastavite sa dinstanjem još minut ili dva, uz neprestano mešanje.
Pošto beli luk dobro pusti miris, sipajte u tiganj šampinjone i praziluk, sve dobro promešajte i dinstajte na umerenoj temperaturi dok šampinjoni ne puste svoju vodicu.
Kada skinete tiganj sa šporeta, posolite i pobiberite prema ukusu i odmah poslužite jelo, dok je toplo.
Sastojci za posnu salatu od artičoka:
200 g artičoka,
200 g mariniranih pečurki,
1 praziluk,
200 g zelenih i crnih maslina,
200 g šargarepe,
6 kašika ulja,
sok od 2 limuna,
biber,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više