Posni gurmanski šampinjoni se pripremaju na sledeći način:
Očistite i iseckajte sitno crni i beli luk, praziluk isecite na kolutove ili tanke štapiće.
Šampinjone dobro prebrišite (ne treba da ih perete) i presecite ako su suviše krupni.
U dubljem tiganju, na zagrejanom ulju izdinstajte pripremljeni crni luk.
Kada se crni luk izdinsta, dodajte beli luk i nastavite sa dinstanjem još minut ili dva, uz neprestano mešanje.
Pošto beli luk dobro pusti miris, sipajte u tiganj šampinjone i praziluk, sve dobro promešajte i dinstajte na umerenoj temperaturi dok šampinjoni ne puste svoju vodicu.
Kada skinete tiganj sa šporeta, posolite i pobiberite prema ukusu i odmah poslužite jelo, dok je toplo.
Sastojci za Posnu tortu sa voćem i čokoladom:
300 g kiselih oljuštenih jabuka,
1 pomorandža,
150 g griza,
1 šolja ulja,
100 g suvog grožđa,
250 g kristal šećera,
100 g crne čokolade.