Posni gurmanski šampinjoni se pripremaju na sledeći način:
Očistite i iseckajte sitno crni i beli luk, praziluk isecite na kolutove ili tanke štapiće.
Šampinjone dobro prebrišite (ne treba da ih perete) i presecite ako su suviše krupni.
U dubljem tiganju, na zagrejanom ulju izdinstajte pripremljeni crni luk.
Kada se crni luk izdinsta, dodajte beli luk i nastavite sa dinstanjem još minut ili dva, uz neprestano mešanje.
Pošto beli luk dobro pusti miris, sipajte u tiganj šampinjone i praziluk, sve dobro promešajte i dinstajte na umerenoj temperaturi dok šampinjoni ne puste svoju vodicu.
Kada skinete tiganj sa šporeta, posolite i pobiberite prema ukusu i odmah poslužite jelo, dok je toplo.
Sastojci za posne lazanje sa tofuom i spanaćem:
Fil:
300g tofua,
200g svežeg spanaća,
1 crni luk,
2 čena belog luka,
2 kašike maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
1 kašičica suvog origana,
1 kašičica suvog bosiljka.
Bešamel sos:
2 kašike posnog biljnog margarina,
2 kašike brašna,
500ml posnog biljnog mleka,
so, biber i muskatni oraščić po ukusu.
Dodatno:
250g posnih lazanja (prethodno kuvanih ili posebno dizajniranih za pečenje).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više