Posni preliv za špagete od paradajza i soje

977
- Advertisement -

Posni preliv za špagete od paradajza i soje

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni preliv za špagete od paradajza i soje:

  • veća glavica crnog luka,
  • 600g svežeg paradajza,
  • 5 kašika sojinih ljuspica,
  • biber, so,
  • malo svežeg bosiljka,
  • ulje.

Posni preliv za špagete od paradajza i soje se priprema na sledeći način:

  1. Očistite crni luk, pa ga sitno iscekajte i stavite da se izdinsta na ulju.
  2. Kad postane staklast, dodajte mu sojine ljuspice, dinstajte još minut-dva, pa sipajte 100 mililitara vode, kao i oljušten i ispasiran paradajz i ostavite da se sos krčka desetak minuta.
  3. Povremeno promešajte sos da se sojine ljuspice ne bi „uhvatile“ za dno šerpe.
  4. Kad se sos zgusne, sipajte malo bibera i soli, pa skinite šerpu sa vatre, a pre služenja uz špagete dodajte listiće svežeg bosiljka.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni preliv za špagete od paradajza i soje
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
- Advertisement -