- Advertisement -
Sastojci za posni preliv za špagete od paradajza i soje:
- veća glavica crnog luka,
- 600g svežeg paradajza,
- 5 kašika sojinih ljuspica,
- biber, so,
- malo svežeg bosiljka,
- ulje.
Posni preliv za špagete od paradajza i soje se priprema na sledeći način:
- Očistite crni luk, pa ga sitno iscekajte i stavite da se izdinsta na ulju.
- Kad postane staklast, dodajte mu sojine ljuspice, dinstajte još minut-dva, pa sipajte 100 mililitara vode, kao i oljušten i ispasiran paradajz i ostavite da se sos krčka desetak minuta.
- Povremeno promešajte sos da se sojine ljuspice ne bi „uhvatile“ za dno šerpe.
- Kad se sos zgusne, sipajte malo bibera i soli, pa skinite šerpu sa vatre, a pre služenja uz špagete dodajte listiće svežeg bosiljka.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni preliv za špagete od paradajza i soje
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -