Sastojci za posni preliv za špagete od paradajza i soje:
veća glavica crnog luka,
600g svežeg paradajza,
5 kašika sojinih ljuspica,
biber, so,
malo svežeg bosiljka,
ulje.
Posni preliv za špagete od paradajza i soje se priprema na sledeći način:
Očistite crni luk, pa ga sitno iscekajte i stavite da se izdinsta na ulju.
Kad postane staklast, dodajte mu sojine ljuspice, dinstajte još minut-dva, pa sipajte 100 mililitara vode, kao i oljušten i ispasiran paradajz i ostavite da se sos krčka desetak minuta.
Povremeno promešajte sos da se sojine ljuspice ne bi „uhvatile“ za dno šerpe.
Kad se sos zgusne, sipajte malo bibera i soli, pa skinite šerpu sa vatre, a pre služenja uz špagete dodajte listiće svežeg bosiljka.
Sastojci za riblji paprikaš:
1 kg sveže bele ribe,
5-6 krompira oljuštenih i isecenih na kocke,
2 šargarepe iseckane na kolutice,
1/2 šolje graška,
peršun,
so,
biber,
ulje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više