- Advertisement -
Sastojci za posnu fritatu:
- 3 šargarepe,
- 2 paradajza,
- 2 tikvice srednje veličine,
- 4 krompira,
- 2 glavice crnog luka,
- 150g spanaća ili blitve,
- 2 kašike lanenog semena,
- 2 kašike kurkume,
- 400g tofua,
- so, biber, suvi začin,
- sveži peršunov list,
- kašika senfa,
- malo ulja.
Posna fritata se prirema na sledeći način:
- Očistite i iseckajteluk, pa ga prodinstajte na malo ulja.
- Oljuštite šargarepu, krompir i tikvice, pa ih iseckajte na kockice i dodajte luku kad on postane staklast.
- Na krajudodajte opran i iseckan spanać, sipajte malo vode i dinstajte još pet minuta.
- Pobiberite, posolite i dodajte suvi biljni začin.
- Laneno seme sipajte u šolju, pa mu dodajte šest kašika vode, promešajte i ostavite da se zgusne.
- Tofu stavite u blender, dodajte mu laneno seme i kašiku kurkume (po želji i senf), pa sve dobro izmiksajte.
- Tekstura bi trebalo da bude glatka.
- Odvojite pet kašika smese sa strane, dodajte im drugu kašiku kurkume i dobro sjedinite.
- Ostatak smese pomešajte sa prohlađenim dinstanim povrćem.
- Tepsiju ili vatrostalnu posudu premažite uljem, pa sipajte veći deo smese za fritatu.
- Preko nje sipajte manji deo smese u koji ste dodali kurkumu, poređajte paradajz isečen na kriške, pospite iseckanim peršunovim lišćem, poklopite (ili prekrijte aluminijumskom folijom) i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko pola sata.
- Zatim skinite poklopac (ili aluminijumsku foliju) i pecite na istoj temperaturi još 15 minuta.Služite toplo.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 2 Review(s)
Posna fritata
posnajela,rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -