Posna fritata

2427
- Advertisement -

Posna fritata

Advertisements

Sastojci za posnu fritatu:

  • 3 šargarepe,
  • 2 paradajza,
  • 2 tikvice srednje veličine,
  • 4 krompira,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 150g spanaća ili blitve,
  • 2 kašike lanenog semena,
  • 2 kašike kurkume,
  • 400g tofua,
  • so, biber, suvi začin,
  • sveži peršunov list,
  • kašika senfa,
  • malo ulja.

Posna fritata se prirema na sledeći način:

  1. Očistite i iseckajteluk, pa ga prodinstajte na malo ulja.
  2. Oljuštite šargarepu, krompir i tikvice, pa ih iseckajte na kockice i dodajte luku kad on postane staklast.
  3. Na krajudodajte opran i iseckan spanać, sipajte malo vode i dinstajte još pet minuta.
  4. Pobiberite, posolite i dodajte suvi biljni začin.
  5. Laneno seme sipajte u šolju, pa mu dodajte šest kašika vode, promešajte i ostavite da se zgusne.
  6. Tofu stavite u blender, dodajte mu laneno seme i kašiku kurkume (po želji i senf), pa sve dobro izmiksajte.
  7. Tekstura bi trebalo da bude glatka.
  8. Odvojite pet kašika smese sa strane, dodajte im drugu kašiku kurkume i dobro sjedinite.
  9. Ostatak smese pomešajte sa prohlađenim dinstanim povrćem.
  10. Tepsiju ili vatrostalnu posudu premažite uljem, pa sipajte veći deo smese za fritatu.
  11. Preko nje sipajte manji deo smese u koji ste dodali kurkumu, poređajte paradajz isečen na kriške, pospite iseckanim peršunovim lišćem, poklopite (ili prekrijte aluminijumskom folijom) i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko pola sata.
  12. Zatim skinite poklopac (ili aluminijumsku foliju) i pecite na istoj temperaturi još 15 minuta.Služite toplo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna fritata
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -