Očistite i iseckajteluk, pa ga prodinstajte na malo ulja.
Oljuštite šargarepu, krompir i tikvice, pa ih iseckajte na kockice i dodajte luku kad on postane staklast.
Na krajudodajte opran i iseckan spanać, sipajte malo vode i dinstajte još pet minuta.
Pobiberite, posolite i dodajte suvi biljni začin.
Laneno seme sipajte u šolju, pa mu dodajte šest kašika vode, promešajte i ostavite da se zgusne.
Tofu stavite u blender, dodajte mu laneno seme i kašiku kurkume (po želji i senf), pa sve dobro izmiksajte.
Tekstura bi trebalo da bude glatka.
Odvojite pet kašika smese sa strane, dodajte im drugu kašiku kurkume i dobro sjedinite.
Ostatak smese pomešajte sa prohlađenim dinstanim povrćem.
Tepsiju ili vatrostalnu posudu premažite uljem, pa sipajte veći deo smese za fritatu.
Preko nje sipajte manji deo smese u koji ste dodali kurkumu, poređajte paradajz isečen na kriške, pospite iseckanim peršunovim lišćem, poklopite (ili prekrijte aluminijumskom folijom) i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko pola sata.
Zatim skinite poklopac (ili aluminijumsku foliju) i pecite na istoj temperaturi još 15 minuta.Služite toplo.
Sastojci za posnu musaku sa boranijom:
500g boranije,
4 krompira,
1 glavica crnog luka,
2 čena belog luka,
1 šolja pasiranog paradajza,
1 šolja pirinča,
2 šolje vode,
so, biber, suvi začin po ukusu.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više