Očistite i iseckajteluk, pa ga prodinstajte na malo ulja.
Oljuštite šargarepu, krompir i tikvice, pa ih iseckajte na kockice i dodajte luku kad on postane staklast.
Na krajudodajte opran i iseckan spanać, sipajte malo vode i dinstajte još pet minuta.
Pobiberite, posolite i dodajte suvi biljni začin.
Laneno seme sipajte u šolju, pa mu dodajte šest kašika vode, promešajte i ostavite da se zgusne.
Tofu stavite u blender, dodajte mu laneno seme i kašiku kurkume (po želji i senf), pa sve dobro izmiksajte.
Tekstura bi trebalo da bude glatka.
Odvojite pet kašika smese sa strane, dodajte im drugu kašiku kurkume i dobro sjedinite.
Ostatak smese pomešajte sa prohlađenim dinstanim povrćem.
Tepsiju ili vatrostalnu posudu premažite uljem, pa sipajte veći deo smese za fritatu.
Preko nje sipajte manji deo smese u koji ste dodali kurkumu, poređajte paradajz isečen na kriške, pospite iseckanim peršunovim lišćem, poklopite (ili prekrijte aluminijumskom folijom) i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko pola sata.
Zatim skinite poklopac (ili aluminijumsku foliju) i pecite na istoj temperaturi još 15 minuta.Služite toplo.
Sastojci za posnu pitu krompirušu:
800 g kora za pitu (gibanicu),
2 dl ulja,
3 glavice crnog luka,
1,5 kg krompira,
2 dl vode,
so,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više