- Advertisement -
Sastojci za posni zaljućeni kiseli kupus sa pirinčem:
- 1.5kg kiselog kupusa,
- 1 šolja pirinča,
- 1 šolja ulja,
- 1 kašičica bibera,
- 3 kašičice aleve paprike,
- 1 kašičica ljute aleve paprike,
- tucana ljuta paprika.
Posni zaljućeni kiseli kupus sa pirinčem se priprema na sledeći način:
- Isecite kupus na sitno i stavite u odgovarajuću šerpu.
- Dodajte šolju soka od kupusa i 3-4 šolje vode (zavisi od kiselosti kupusa), 50ml ulja i ostavite da vri na srednjoj vatri.
- Kada kupus omekša, dodaje se pirinač koji je opran u nekoliko voda.
- Doliva se još tople vode, da se skuva pirinač.U posudu se sipa preostalo ulje, zagreva se i dodaju se dve vrste aleve paprike.
- Nakon što se zaprži, dodaje se u kupus.
- Ostavlja se na ringli da provri kiseli kupus sa pirinčem.
- Pri serviranju posni kiseli kupus sa pirinčem može da se dodatno začini biberom i ljutom alevom paprikom u ljuspama.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni zaljućeni kiseli kupus sa pirinčem
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -