Posni zaljućeni kiseli kupus sa pirinčem

513
- Advertisement -

Posni zaljućeni kiseli kupus sa pirinčem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni zaljućeni kiseli kupus sa pirinčem:

  • 1.5kg kiselog kupusa,
  • 1 šolja pirinča,
  • 1 šolja ulja,
  • 1 kašičica bibera,
  • 3 kašičice aleve paprike,
  • 1 kašičica ljute aleve paprike,
  • tucana ljuta paprika.

Posni zaljućeni kiseli kupus sa pirinčem se priprema na sledeći način:

  1. Isecite kupus na sitno i stavite u odgovarajuću šerpu.
  2. Dodajte šolju soka od kupusa i 3-4 šolje vode (zavisi od kiselosti kupusa), 50ml ulja i ostavite da vri na srednjoj vatri.
  3. Kada kupus omekša, dodaje se pirinač koji je opran u nekoliko voda.
  4. Doliva se još tople vode, da se skuva pirinač.U posudu se sipa preostalo ulje, zagreva se i dodaju se dve vrste aleve paprike.
  5. Nakon što se zaprži, dodaje se u kupus.
  6. Ostavlja se na ringli da provri kiseli kupus sa pirinčem.
  7. Pri serviranju posni kiseli kupus sa pirinčem može da se dodatno začini biberom i ljutom alevom paprikom u ljuspama.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni zaljućeni kiseli kupus sa pirinčem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -