- Advertisement -
Sastojci za prženi losos sa aioli sosom:
- 800g lososa u komadu ili u filetima,
- 2 kašike brašna,
- pola kašičice bibera,
- pola kašičice majčine dušice,
- ulje za prženje,
- so.
Za aioli sos
- 100 grama posnog majoneza,
- malo bosiljka,
- 2 manja čena belog luka,
- limunov sok,
- biber i so.
Prženi losos sa aioli sosom se priprema na sledeći način:
- Komade ribe operite i osušite.
- Uvaljajte u brašno i začinite solju i biberom sa majčinom dušicom.
- Pržite na zagrejanom ulju na umerenoj temperaturi dok ne dobije zlatastu boju.
- Ribu zatim stavite na topao tanjir i poslužite s kuvanim sosom.
- Aioli sos napravite tako što ćete pomešati mleveni beli luk, bosiljak i posni majonez.
- Začinite limunovim sokom, biberom i malo soli.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor:
Prženi losos sa aioli sosom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -