Posni potaž od bundeve i leblebija

64
- Advertisement -

Posni potaž od bundeve i leblebija

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni potaž od bundeve i leblebija:

  • 400 g pečene bundeve,
  • 200 g kuvane leblebije (ili iz konzerve),
  • 1 glavica crnog luka,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • 500 ml povrćnog bujona,
  • 1 kašičica kima u prahu,
  • so i biber po ukusu.

Posni potaž od bundeve i leblebija se priprema na sledeći način:

  1. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i prodinstajte sitno seckani crni luk i beli luk dok ne omekšaju.
  2. Dodajte pečenu bundevu i kuvane leblebije, pa sve zajedno prodinstajte nekoliko minuta.
  3. Prelijte povrćnim bujonom i pustite da se sve kuva na srednjoj temperaturi oko 10 minuta.
  4. Posolite, pobiberite i dodajte kim po ukusu.
  5. Kada se povrće skuva, sve sastojke prebacite u blender i blendajte dok ne dobijete kremastu teksturu.
  6. Poslužite potaž topao, uz dodatak maslinovog ulja ili prstohvata seckanog peršuna.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni potaž od bundeve i leblebija
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -