- Advertisement -
Sastojci za posne sarmice sa smuđem:
- 1kg mladog kupusa,
- so,
- veza bosiljka,
- 500g fileta smuđa,
- kašika limunovog soka,
- biber,
- 3 kašike ajvara ili paradajz pirea,
- 200ml instant supe,
- kašika gustina.
Posne sarmice sa smuđem se pripremaju na sledeći način:
- Očistiti kupus, odvojiti 12 listova kupus, izblansirati u 2l posoljene i provrele vode.
- Izvaditi i staviti pod mlaz hladne vode i ocediti.
- Oprati bosiljak i sitno iseci.
- Oprati i ocediti filete smuđa, iseći na trake širine 2cm, poprskati ih sokom od limuna, posoliti i pobiberiti.
- Na zagrejanom ulju propržiti sa obe strane da porumene.
- Premazivati liske kupusa sa ajvarom ili paradajz pireom staviti ribu i bosiljak i uvijati u sarme i vezati kuhinjskim koncem.
- Zagrejati malo ulja kratko propržiti sarmice, preliti instant supom i dinstati oko 10 minuta.
- Izvaditi sarmice i u tu masnocu sipati kašiku gustina i malo ajvara, promešati i malo prokrčkati i sipati preko sarmica.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posne sarmice sa smuđem
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -