- Advertisement -
Sastojci za posne lazanje:
- posne kore za lazanje, ako ih ne nadjete onda mogu poslužiti i kore od heljde (jufke za pitu),
- 500 g šampinjona,
- 2 tunjevine,
- 500 ml paradajz pirea ili paradajz sosa,
- čaša sojinog mleka,
- 120 g margarina,
- 3 kašike brašna,
- 2 kašike griza,
- 400 g biljnog sira,
- origano,
- začini po želji,
- kečap.
Posne lazanje se pripremaju na sledeći način:
- Napravite bešamel sos tako što ćete istopiti margarin na šporetu, pa dodati griz i brašno, a onda origano i 200 g narendanog biljnog sira. U sos dodati začine.
- Napravite paral sos tako što ćete u šerpi sa malo ulja dinstati šampinjone, pa dodati tunjevinu i paradajiz sos.
- Mutiti još nekoliko minuta, pa skinuti sa vatre.
- Vatrostalnu činiju premazati bešamel sosom, pa staviti kore.
- Redjati ovim redosledom: kora – bešamel sos – paral sos – kora i sve tako dok se ne utrosi materijal.
- Poslednji treba da bude paral sos i preko njega 200 g narendanog sira, pa ukrasiti kečapom.
- Peći na 220 stepeni oko 40 minuta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne lazanje sa tunjevinom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -