posne kore za lazanje, ako ih ne nadjete onda mogu poslužiti i kore od heljde (jufke za pitu),
500 g šampinjona,
2 tunjevine,
500 ml paradajz pirea ili paradajz sosa,
čaša sojinog mleka,
120 g margarina,
3 kašike brašna,
2 kašike griza,
400 g biljnog sira,
origano,
začini po želji,
kečap.
Posne lazanje se pripremaju na sledeći način:
Napravite bešamel sos tako što ćete istopiti margarin na šporetu, pa dodati griz i brašno, a onda origano i 200 g narendanog biljnog sira. U sos dodati začine.
Napravite paral sos tako što ćete u šerpi sa malo ulja dinstati šampinjone, pa dodati tunjevinu i paradajiz sos.
Mutiti još nekoliko minuta, pa skinuti sa vatre.
Vatrostalnu činiju premazati bešamel sosom, pa staviti kore.
Redjati ovim redosledom: kora – bešamel sos – paral sos – kora i sve tako dok se ne utrosi materijal.
Poslednji treba da bude paral sos i preko njega 200 g narendanog sira, pa ukrasiti kečapom.
Sastojci za posne lazanje sa tunjevinom i spanaćem:
300 g tunjevine iz konzerve,
12 listova lazanja (posne),
400 g paradajz sosa,
1 crni luk, sitno iseckan,
2 čena belog luka,
200 g spanaća,
100 g posnog sira (opciono),
3 kašike maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
svež bosiljak za serviranje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više