Posni kuskus sa povrćem

1755
- Advertisement -

Posni kuskus sa povrćem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni kuskus sa povrćem:

  • 400g šampinjona,
  • 1 tikvica,
  • 1 šargarepa,
  • 200g kukuruza šećerca,
  • 1 veza mladog luka,
  • 1 čen belog luka,
  • so, biber,
  • ljuta crvena mlevena paprika,
  • 1 kašičica gustina,
  • suvi bosiljak,
  • 150g kuskusa,
  • 200ml bujona,
  • ulje.

Posni kuskus sa povrćem se priprema na sledeći način:

  1. Šargarepu i tikvicu iseći na kockice, a mladi luk na kolutove.
  2. Peraja ostaviti sa strane.
  3. Šampinjone oprati ih iseći na listiće.Na malo ulja ispržiti mladi luk i šargarepu, pa kad malo omekša, dodati šampinjone.
  4. Pržiti dok ne ispari tečnost koju su šampinjoni pustili, a zatim ubaciti tikvice.Kukuruz potopiti na 5 minuta u vrelu vodu, a zatim ga procediti i dodati ostalom povrću.
  5. Posoliti i pobiberiti, te dodati ljute crvene paprike po ukusu.
  6. Sipati gustin razmućen s malo vode i posuti bosiljkom.
  7. Na kraju dodati sitno iseckan beli luk i peraja mladog luka.
  8. Kuskus preliti bujonom, pa ga ostaviti 10 minuta da nabubri.
  9. Poslužiti toplo s prženim povrćem.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni kuskus sa povrćem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)
- Advertisement -