- Advertisement -
Sastojci za posni kuskus sa povrćem:
- 400g šampinjona,
- 1 tikvica,
- 1 šargarepa,
- 200g kukuruza šećerca,
- 1 veza mladog luka,
- 1 čen belog luka,
- so, biber,
- ljuta crvena mlevena paprika,
- 1 kašičica gustina,
- suvi bosiljak,
- 150g kuskusa,
- 200ml bujona,
- ulje.
Posni kuskus sa povrćem se priprema na sledeći način:
- Šargarepu i tikvicu iseći na kockice, a mladi luk na kolutove.
- Peraja ostaviti sa strane.
- Šampinjone oprati ih iseći na listiće.Na malo ulja ispržiti mladi luk i šargarepu, pa kad malo omekša, dodati šampinjone.
- Pržiti dok ne ispari tečnost koju su šampinjoni pustili, a zatim ubaciti tikvice.Kukuruz potopiti na 5 minuta u vrelu vodu, a zatim ga procediti i dodati ostalom povrću.
- Posoliti i pobiberiti, te dodati ljute crvene paprike po ukusu.
- Sipati gustin razmućen s malo vode i posuti bosiljkom.
- Na kraju dodati sitno iseckan beli luk i peraja mladog luka.
- Kuskus preliti bujonom, pa ga ostaviti 10 minuta da nabubri.
- Poslužiti toplo s prženim povrćem.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 4 Review(s)
Posni kuskus sa povrćem
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -