Posni kuskus sa povrćem se priprema na sledeći način:
Šargarepu i tikvicu iseći na kockice, a mladi luk na kolutove.
Peraja ostaviti sa strane.
Šampinjone oprati ih iseći na listiće.Na malo ulja ispržiti mladi luk i šargarepu, pa kad malo omekša, dodati šampinjone.
Pržiti dok ne ispari tečnost koju su šampinjoni pustili, a zatim ubaciti tikvice.Kukuruz potopiti na 5 minuta u vrelu vodu, a zatim ga procediti i dodati ostalom povrću.
Posoliti i pobiberiti, te dodati ljute crvene paprike po ukusu.
Sipati gustin razmućen s malo vode i posuti bosiljkom.
Na kraju dodati sitno iseckan beli luk i peraja mladog luka.
Kuskus preliti bujonom, pa ga ostaviti 10 minuta da nabubri.
Sastojci za posne kolače sa borovnicama:180g ovsenih pahuljica,2 zrele banane,120g putera od kikirikija,50g borovnica.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više