Posni kuskus sa povrćem se priprema na sledeći način:
Šargarepu i tikvicu iseći na kockice, a mladi luk na kolutove.
Peraja ostaviti sa strane.
Šampinjone oprati ih iseći na listiće.Na malo ulja ispržiti mladi luk i šargarepu, pa kad malo omekša, dodati šampinjone.
Pržiti dok ne ispari tečnost koju su šampinjoni pustili, a zatim ubaciti tikvice.Kukuruz potopiti na 5 minuta u vrelu vodu, a zatim ga procediti i dodati ostalom povrću.
Posoliti i pobiberiti, te dodati ljute crvene paprike po ukusu.
Sipati gustin razmućen s malo vode i posuti bosiljkom.
Na kraju dodati sitno iseckan beli luk i peraja mladog luka.
Kuskus preliti bujonom, pa ga ostaviti 10 minuta da nabubri.
Sastojci za posnu tortu sa belim vinom:
2 dl belog vina,
450 g šećera,
1,5 dl ulja,
300 g brašna,
1 prašak za pecivo,
kora od jednog limuna,
1 dl kisele vode,
kašika kakaoa,
300 g mlevenih oraha,
200 g ratluka,
200 g džema od kajsija ili šipka.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više