Posni kuskus sa povrćem se priprema na sledeći način:
Šargarepu i tikvicu iseći na kockice, a mladi luk na kolutove.
Peraja ostaviti sa strane.
Šampinjone oprati ih iseći na listiće.Na malo ulja ispržiti mladi luk i šargarepu, pa kad malo omekša, dodati šampinjone.
Pržiti dok ne ispari tečnost koju su šampinjoni pustili, a zatim ubaciti tikvice.Kukuruz potopiti na 5 minuta u vrelu vodu, a zatim ga procediti i dodati ostalom povrću.
Posoliti i pobiberiti, te dodati ljute crvene paprike po ukusu.
Sipati gustin razmućen s malo vode i posuti bosiljkom.
Na kraju dodati sitno iseckan beli luk i peraja mladog luka.
Kuskus preliti bujonom, pa ga ostaviti 10 minuta da nabubri.
Sastojci za posni pasulj prebranac:
400 gr pasulja,
3 glavice luka,
1 šargarepa,
so,
biber,
ulje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više