Posna pita sa prazilukom, pečurkama i pirinčem

2091
- Advertisement -

Posna pita sa prazilukom, pečurkama i pirinčem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu pitu sa prazilukom, pečurkama i pirinčem:

  • 500g tankih kora,
  • 4 veća štapa praziluka,
  • 1 šolja kuvanog pirinča,
  • vegeta,
  • so, biber,
  • 500g pečuraka,
  • 1,5 šoljica ulja ,
  • 1 čaša kisele vode,
  • malo soli.

Posna pita sa prazilukom, pečurkama i pirinčem se priprema na sledeći način:

  1. 4 veća štapa praziluka iseckati sitno i staviti ga da se dinsta na ulju uz dodavanje po malo vode.
  2. Posle 15-20 minuta, dodati 1 šolju kuvanog pirinča, vegetu, biber.
  3. Kada se fil prohladi filovati svaku drugu koru. Iseći na kocke.
  4. Za preliv pomešati 1,5 šoljicu ulja , 1 čašu kisele vode, malo soli, dobro se izmiksa, prelije pita i peče.
  5. U ovu pitu u fil se mogu dodati na listice sečene pečurke koje se dinstaju zajedno sa prazilukom, u tom slucaju se ne dodaje voda.
  6. Peći 20 minuta na 200 stepeni, onda smanjiti na 150 stepeni i peci nekih 45 minuta otprilike, naravno sve zavisi od šporeta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pita sa prazilukom, pečurkama i pirinčem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -