Posne punjene pečurke sa biljnim kačkavaljem i sardinama

1293
- Advertisement -

Posne punjene pečurke sa biljnim kačkavaljem i sardinama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne pečurke sa biljnim kačkavaljem i sardinama:

  • 800g šampinjona,
  • 2 konzerve sardine,
  • 1 pečena paprika,
  • 100g biljnog kačkavalja,
  • 1 limun,
  • šaka prezli za posipanje,
  • kašika ulja,
  • peršun.

Posne pečurke sa biljnim kačkavaljem i sardinama se pripremaju na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 220 stepeni.
  2. Obrišite pažljivo pečurke i uklonite svu prljavštinu sa njih, a potom ih okrenite naopačke i uklonite peteljke.
  3. Nauljite pleh za pečenje i poređajte šeširiće šampinjona sa gornjom stranom nadole.
  4. Dobro izmiksajte sardine u blenderu.
  5. Obavezno stavite i ulje iz konzerve.
  6. Dodajte u ribu sitno seckanu papriku i iseckane stabljike pečuraka.
  7. Iscedite sok od jednog limuna, a potom posolite i pobiberite prema ukusu.
  8. Napunite svaku kapicu od pečuraka sa pripremljenom smesom.
  9. Smanjite temperaturu rerne na 180 stepeni i pecite šampinjone oko 15 minuta.
  10. Izvadite ih i narendajte biljni kačkavalj po njima i obavezno pospite šaku prezli.
  11. Vratite pečurke u rernu i zapecite još malo dok se kačkavalj ne istopi i prezle ne dobiju zlatno braon boju.
  12. Pospite ih sa sitno seckanim svežim peršunom i poslužite uz hrskavi hleb i zelenu salatu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne punjene pečurke sa biljnim kačkavaljem i sardinama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
- Advertisement -