- Advertisement -
Sastojci za posne pečurke sa biljnim kačkavaljem i sardinama:
- 800g šampinjona,
- 2 konzerve sardine,
- 1 pečena paprika,
- 100g biljnog kačkavalja,
- 1 limun,
- šaka prezli za posipanje,
- kašika ulja,
- peršun.
Posne pečurke sa biljnim kačkavaljem i sardinama se pripremaju na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 220 stepeni.
- Obrišite pažljivo pečurke i uklonite svu prljavštinu sa njih, a potom ih okrenite naopačke i uklonite peteljke.
- Nauljite pleh za pečenje i poređajte šeširiće šampinjona sa gornjom stranom nadole.
- Dobro izmiksajte sardine u blenderu.
- Obavezno stavite i ulje iz konzerve.
- Dodajte u ribu sitno seckanu papriku i iseckane stabljike pečuraka.
- Iscedite sok od jednog limuna, a potom posolite i pobiberite prema ukusu.
- Napunite svaku kapicu od pečuraka sa pripremljenom smesom.
- Smanjite temperaturu rerne na 180 stepeni i pecite šampinjone oko 15 minuta.
- Izvadite ih i narendajte biljni kačkavalj po njima i obavezno pospite šaku prezli.
- Vratite pečurke u rernu i zapecite još malo dok se kačkavalj ne istopi i prezle ne dobiju zlatno braon boju.
- Pospite ih sa sitno seckanim svežim peršunom i poslužite uz hrskavi hleb i zelenu salatu.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne punjene pečurke sa biljnim kačkavaljem i sardinama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -