- Advertisement -
Sastojci za posni namaz od pečuraka i patlidžana:
- 400g pečuraka (šampinjoni, bukovače…),
- 200g patlidžana,
- 1 glavica luka,
- 3 čena belog luka,
- so,
- biber,
- sok od jednog limuna,
- 1-2dl maslinovog ulja.
Posni namaz od pečuraka i patlidžana se priprema na sledeći način:
- Pečurke, patlidžan i luk isecite na manje komade rasporedite u pleh, začinite solju i biberom i prelate sa malo maslinovog ulja.
- Prekrite aluminijumskom folijom tako da sve dobro zatvorite ili poklopite pa pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 30-40 min odnosno dok ne omekšaju.
- Nakon pečenja prespite u posudu za mešanje da se smalači zajedno sa sokom od pečenja i uz dodavanje maslinovog ulja sve dobro usitniti mikserom.
- Pred kraj dodajte i limunov sok (po malo da bi ukus bio usklađen vašim željama) i dobro promešajte.
- Na kraju dodati još soli i bibera ukoliko želite.
- Količina upotrebljenog maslinovog ulja, limunovog soka i začina je isključivo na vama.
- Namaz ostaviti da se hladi u frižideru barem 1h pre služenja.
- U frižideru se može čuvati nekoliko dana.
- Ako mu se za to vreme promeni tekstura samo ga promešajte. To se događa jer u namazu nema homogenizatora.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni namaz od pečuraka i patlidžana
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -