Posni namaz od pečuraka i patlidžana

7898
- Advertisement -

Posni namaz od pečuraka i patlidžana

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni namaz od pečuraka i patlidžana:

  • 400g pečuraka (šampinjoni, bukovače…),
  • 200g patlidžana,
  • 1 glavica luka,
  • 3 čena belog luka,
  • so,
  • biber,
  • sok od jednog limuna,
  • 1-2dl maslinovog ulja.

Posni namaz od pečuraka i patlidžana se priprema na sledeći način:

  1. Pečurke, patlidžan i luk isecite na manje komade rasporedite u pleh, začinite solju i biberom i prelate sa malo maslinovog ulja.
  2. Prekrite aluminijumskom folijom tako da sve dobro zatvorite ili poklopite pa pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 30-40 min odnosno dok ne omekšaju.
  3. Nakon pečenja prespite u posudu za mešanje da se smalači zajedno sa sokom od pečenja i uz dodavanje maslinovog ulja sve dobro usitniti mikserom.
  4. Pred kraj dodajte i limunov sok (po malo da bi ukus bio usklađen vašim željama) i dobro promešajte.
  5. Na kraju dodati još soli i bibera ukoliko želite.
  6. Količina upotrebljenog maslinovog ulja, limunovog soka i začina je isključivo na vama.
  7. Namaz ostaviti da se hladi u frižideru barem 1h pre služenja.
  8. U frižideru se može čuvati nekoliko dana.
  9. Ako mu se za to vreme promeni tekstura samo ga promešajte. To se događa jer u namazu nema homogenizatora.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni namaz od pečuraka i patlidžana
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)
- Advertisement -