Posni pohovani karfiol

12718
- Advertisement -

Posni pohovani karfiol

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni pohovani karfiol:

  • 1 manja glavica karfiola,
  • so,
  • 150g brašna,
  • 1dl piva (ako je testo isuviše gusto dodati još piva),
  • 1 kašičica praška za pecivo,
  • ½ kašičice soli,
  • ulje za prženje.

Posni pohovani karfiol se priprema na sledeći način:

  1. Karfiol oprati i izdeliti na manje cvetove.
  2. Kuvati ga u kipućoj slanoj vodi oko 10 min.
  3. Nakon toga ga ocediti i ostaviti sa strane.
  4. Da se malo ohladi.
  5. Za to vreme u posudu za mešanje sipati pivo, brašno, prašak za pecivo i so i promešati mikserom da se dobije gusto, ali ipak tečno testo.
  6. U dubljem tiganju zagrejati ulje za prženje (ulje treba da bude “duboko”).
  7. Svaki pojedinačni cvet karfilola dobro umočiti u testo i pržiti u dubokom ulju dok ne dobije rumenu boju.
  8. Ulje ne treba da bude previše zagrejano jer će testo onda spolja brzo potamneti, a toplota neće stići da prodre unutra.
  9. Iz ulja izvaditi i staviti na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće.
  10. Služiti toplo ili hladno uz recimo neki sos od paradajza ili ajvarom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pohovani karfiol
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)
- Advertisement -