- Advertisement -
Sastojci za posni pohovani karfiol:
- 1 manja glavica karfiola,
- so,
- 150g brašna,
- 1dl piva (ako je testo isuviše gusto dodati još piva),
- 1 kašičica praška za pecivo,
- ½ kašičice soli,
- ulje za prženje.
Posni pohovani karfiol se priprema na sledeći način:
- Karfiol oprati i izdeliti na manje cvetove.
- Kuvati ga u kipućoj slanoj vodi oko 10 min.
- Nakon toga ga ocediti i ostaviti sa strane.
- Da se malo ohladi.
- Za to vreme u posudu za mešanje sipati pivo, brašno, prašak za pecivo i so i promešati mikserom da se dobije gusto, ali ipak tečno testo.
- U dubljem tiganju zagrejati ulje za prženje (ulje treba da bude “duboko”).
- Svaki pojedinačni cvet karfilola dobro umočiti u testo i pržiti u dubokom ulju dok ne dobije rumenu boju.
- Ulje ne treba da bude previše zagrejano jer će testo onda spolja brzo potamneti, a toplota neće stići da prodre unutra.
- Iz ulja izvaditi i staviti na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće.
- Služiti toplo ili hladno uz recimo neki sos od paradajza ili ajvarom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 6 Review(s)
Posni pohovani karfiol
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -