- Advertisement -
Propržena boranija sa začinima se priprema na sledeći način:
- Boranija se očisti, opere i prepolovi.
- Crni luk se očisti i isecka. Beli luk se sitno isecka.
- U tavi se zagreje ulje i na njemu se proprži crni i beli luk i iseckan koren anisa, dok ne požuti.
- Tada se sipa voda i dodaju se zrnca korijandera.
- Na sve to sipa se boranija.
- Posuda se pokrije i dinsta dok mahune ne omekšaju.
- Posebno, oljuštiti paradajz, izbaciti semenke i iseći na komadiće, pa zajedno sa bosiljkom, origanom, listom anisa i lovora, umešati u boraniju.
- Tada se posoli i pobiberi po ukusu. Još izvesno vreme odstoji u sudu, na kraju šporeta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Propržena boranija sa začinskim svetogorskim travama
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:


















- Advertisement -