Propržena boranija sa začinima

Propržena boranija sa začinskim svetogorskim travama

Advertisement

Propržena boranija sa začinima se priprema na sledeći način:

  • Boranija se očisti, opere i prepolovi.
  • Crni luk se očisti i isecka. Beli luk se sitno isecka.
  • U tavi se zagreje ulje i na njemu se proprži crni i beli luk i iseckan koren anisa, dok ne požuti.
  • Tada se sipa voda i dodaju se zrnca korijandera.
  • Na sve to sipa se boranija.
  • Posuda se pokrije i dinsta dok mahune ne omekšaju.
  • Posebno, oljuštiti paradajz, izbaciti semenke i iseći na komadiće, pa zajedno sa bosiljkom, origanom, listom anisa i lovora, umešati u boraniju.
  • Tada se posoli i pobiberi po ukusu. Još izvesno vreme odstoji u sudu, na kraju šporeta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Propržena boranija sa začinskim svetogorskim travama
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 22 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares