- Advertisement -
Sastojci za posni falafel sa salatom od kelja:
- 1 konzerva leblebija (400 g), oceđene i isprane,
- 1 mala crvena lukovica, sitno iseckana,
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- 2 kašike svežeg peršuna, iseckanog,
- 1 kašika brašna,
- 1 kašika limunovog soka,
- 1 kašika kima u prahu,
- 1 kašika korijandera u prahu,
- so i biber po ukusu,
- maslinovo ulje za prženje.
Za salatu od kelja:
- 1 veća glavica kelja, iseckana,
- 1 kašika maslinovog ulja,
- 1 kašika limunovog soka,
- pstohvat soli.
Posni falafel sa salatom od kelja se priprema na sledeći način:
- U procesoru za hranu pomešajte leblebije, crveni luk, beli luk, peršun, limunov sok, kim, korijander, so i biber. Miksujte dok ne dobijete grubu pastu. Dodajte brašno kako bi smesa bila čvršća.
- Od dobijene smese oblikujte male kuglice ili pljosnate falafel kuglice. Ostavite ih u frižideru 10 minuta da se stegnu.
- U tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite falafel kuglice dok ne postanu zlatne i hrskave, oko 3-4 minuta sa svake strane.
- Kelj stavite u činiju, prelijte maslinovim uljem, limunovim sokom i solju. Masirajte listove kelja rukama dok ne omekšaju.
- Poslužite falafel na postelji od kelja. Možete dodati tahini sos ili humus kao prilog.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni falafel sa salatom od kelja
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -