Posni falafel sa salatom od kelja

45
- Advertisement -

Posni falafel sa salatom od kelja

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni falafel sa salatom od kelja:

  • 1 konzerva leblebija (400 g), oceđene i isprane,
  • 1 mala crvena lukovica, sitno iseckana,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 2 kašike svežeg peršuna, iseckanog,
  • 1 kašika brašna,
  • 1 kašika limunovog soka,
  • 1 kašika kima u prahu,
  • 1 kašika korijandera u prahu,
  • so i biber po ukusu,
  • maslinovo ulje za prženje.

Za salatu od kelja:

  • 1 veća glavica kelja, iseckana,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • 1 kašika limunovog soka,
  • pstohvat soli.

Posni falafel sa salatom od kelja se priprema na sledeći način:

  1. U procesoru za hranu pomešajte leblebije, crveni luk, beli luk, peršun, limunov sok, kim, korijander, so i biber. Miksujte dok ne dobijete grubu pastu. Dodajte brašno kako bi smesa bila čvršća.
  2. Od dobijene smese oblikujte male kuglice ili pljosnate falafel kuglice. Ostavite ih u frižideru 10 minuta da se stegnu.
  3. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite falafel kuglice dok ne postanu zlatne i hrskave, oko 3-4 minuta sa svake strane.
  4. Kelj stavite u činiju, prelijte maslinovim uljem, limunovim sokom i solju. Masirajte listove kelja rukama dok ne omekšaju.
  5. Poslužite falafel na postelji od kelja. Možete dodati tahini sos ili humus kao prilog.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni falafel sa salatom od kelja
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -