Posne sataraš kiflice

785
- Advertisement -

Posne sataraš kiflice

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne sataraš kiflice:

  • 2 šolje brašna,
  • 1 šolja posnog jogurta,
  • 1 kvasac,
  • 1/2 šolje ulja,
  • 1/2 šolje tople vode,
  • so po ukusu,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1 šolja satarasa (paradajz, paprika, luk).

Posne sataraš kiflice se pripremaju na sledeći način:

  1. U tiganju, propržite crni luk na maslinovom ulju dok ne postane staklast.
  2. Dodajte papriku, paradajz, origano, so i biber po ukusu. Pustite da se smesa krčka nekoliko minuta dok se ukusi sjedine.
  3. Ostavite fil da se ohladi.
  4. U činiji pomešajte kvasac, šećer i mlaku vodu. Ostavite da odstoji dok se kvasac ne aktivira.
  5. Dodajte posni jogurt, ulje, so i postepeno dodajte brašno. Mesite dok ne dobijete glatko testo koje se ne lepi za ruke.
  6. Pokrijte testo i ostavite ga da narasta na toplom mestu oko 1 sat ili dok se ne udvostruči.
  7. Podelite testo na manje lopte, svaku loptu razvijte u krug.
  8. Na svaku koru nanesite sloj fila i oblikujte u kiflice.
  9. Stavite kiflice na pleh obložen papirom za pečenje.
  10. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 20-25 minuta, dok ne postanu zlatno smeđe.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne sataraš kiflice
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -