- Advertisement -
Sastojci za posne sataraš kiflice:
- 2 šolje brašna,
- 1 šolja posnog jogurta,
- 1 kvasac,
- 1/2 šolje ulja,
- 1/2 šolje tople vode,
- so po ukusu,
- 1 kašičica šećera,
- 1 šolja satarasa (paradajz, paprika, luk).
Posne sataraš kiflice se pripremaju na sledeći način:
- U tiganju, propržite crni luk na maslinovom ulju dok ne postane staklast.
- Dodajte papriku, paradajz, origano, so i biber po ukusu. Pustite da se smesa krčka nekoliko minuta dok se ukusi sjedine.
- Ostavite fil da se ohladi.
- U činiji pomešajte kvasac, šećer i mlaku vodu. Ostavite da odstoji dok se kvasac ne aktivira.
- Dodajte posni jogurt, ulje, so i postepeno dodajte brašno. Mesite dok ne dobijete glatko testo koje se ne lepi za ruke.
- Pokrijte testo i ostavite ga da narasta na toplom mestu oko 1 sat ili dok se ne udvostruči.
- Podelite testo na manje lopte, svaku loptu razvijte u krug.
- Na svaku koru nanesite sloj fila i oblikujte u kiflice.
- Stavite kiflice na pleh obložen papirom za pečenje.
- Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 20-25 minuta, dok ne postanu zlatno smeđe.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne sataraš kiflice
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -