- Advertisement -
Sastojci za posnu pitu sa tunjevinom:
- 1 pakovanje posnih kora za pitu,
- 2 konzerve tunjevine,
- 1 crvena paprika (iseckana),
- 1 crni luk (sitno seckan),
- 1 šolja posnog paradajz soka,
- 1/4 šolje maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- 1 kašičica origana,
- 1/2 šolje maslina (iseckanih).
Posna pita sa tunjevinom se priprema na sledeći način:
- U velikom tiganju, propržite crni luk na maslinovom ulju dok ne postane staklast.
- Dodajte iseckanu crvenu papriku i pržite nekoliko minuta dok paprika omekša.
- Dodajte tunjevinu i pržite još nekoliko minuta.
- Umešajte posni paradajz sok, origano, so i biber po ukusu. Pustite da se smesa kuva dok se ne zgusne.
- Dodajte iseckane masline i promešajte.
- Uzmite posne kore za pitu i složite ih u pleh, svaku koru premažite sa malo maslinovog ulja.
- Dodajte pripremljeni fil od tunjevine između svake kore.
- Završite sa posnom korom.
- Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 30-40 minuta, dok kora ne postane zlatno smeđa.
- Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre sečenja.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna pita sa tunjevinom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -