- Advertisement -
Sastojci za posnu supu od bundeve sa đumbirom:
- 1 mala bundeva (oko 1 kg),
- 1 crveni luk,
- 2 češnja belog luka,
- komadić svežeg đumbira (veličine oko 2 cm),
- so po ukusu,
- biber po ukusu.
Posna supa od bundeve sa đumbirom se priprema na sledeći način:
- Prethodno zagrejte rernu na 200°C.
- Operite bundevu, očistite je od semenki i narežite na manje komade.
- Poređajte komade bundeve na pleh obložen papirom za pečenje.
- Pecite bundevu u prethodno zagrejanoj rerni oko 30-40 minuta ili dok ne postane mekana.
- Dok se bundeva peče, iseckajte crveni luk, beli luk i đumbir.
- Na malo vode, prodinstajte crveni luk, beli luk i đumbir dok ne omekšaju.
- Dodajte pečenu bundevu u šerpu.
- Prelijte sa dovoljno vode da prekrije bundevu.
- Dodajte so i biber po ukusu.
- Kuvajte supu oko 15-20 minuta na srednje jakoj vatri.
- Kada je bundeva potpuno kuvana, izmiksajte supu štapnim mikserom ili u blenderu dok ne postane glatka.
- Poslužite toplo.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna supa od bundeve sa đumbirom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -