Posna supa od bundeve sa đumbirom

367
- Advertisement -

Posna supa od bundeve sa đumbirom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu supu od bundeve sa đumbirom:

  • 1 mala bundeva (oko 1 kg),
  • 1 crveni luk,
  • 2 češnja belog luka,
  • komadić svežeg đumbira (veličine oko 2 cm),
  • so po ukusu,
  • biber po ukusu.

Posna supa od bundeve sa đumbirom se priprema na sledeći način:

  1. Prethodno zagrejte rernu na 200°C.
  2. Operite bundevu, očistite je od semenki i narežite na manje komade.
  3. Poređajte komade bundeve na pleh obložen papirom za pečenje.
  4. Pecite bundevu u prethodno zagrejanoj rerni oko 30-40 minuta ili dok ne postane mekana.
  5. Dok se bundeva peče, iseckajte crveni luk, beli luk i đumbir.
  6. Na malo vode, prodinstajte crveni luk, beli luk i đumbir dok ne omekšaju.
  7. Dodajte pečenu bundevu u šerpu.
  8. Prelijte sa dovoljno vode da prekrije bundevu.
  9. Dodajte so i biber po ukusu.
  10. Kuvajte supu oko 15-20 minuta na srednje jakoj vatri.
  11. Kada je bundeva potpuno kuvana, izmiksajte supu štapnim mikserom ili u blenderu dok ne postane glatka.
  12. Poslužite toplo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna supa od bundeve sa đumbirom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -