- Advertisement -
Sastojci za posnu sataraš picu:
- 1 posna kora za picu,
- 1 šolja posnog paradajz sosa,
- 1 crvena paprika,
- 1 zelena paprika,
- 1 paradajz,
- 1 crveni luk,
- 200g pečuraka,
- 2 češnja belog luka,
- 1 kašičica suvog origana,
- 1 kašičica suvog bosiljka,
- so po ukusu,
- biber po ukusu,
- maslinovo ulje.
Posna sataraš pica se priprema na sledeći način:
- Ugrejte rernu na 200°C.
- Na kori za picu ravnomerno rasporedite posni paradajz sos.
- Iseckajte crvenu papriku, zelenu papriku, paradajz, crveni luk, pečurke i beli luk.
- Na malo maslinovog ulja, prodinstajte crveni luk i beli luk dok ne postanu staklasti.
- Dodajte iseckano povrće i dinstajte dok ne omekša.
- Dodajte suvi origano, suvi bosiljak, so i biber po ukusu. Dobro promešajte.
- Rasporedite dinstano povrće preko posne kore za picu.
- Pecite picuu u prethodno zagrejanoj rerni oko 15-20 minuta, ili dok ne postane zlatno smeđa i hrskava.
- Izvadite iz rerne, iseckajte na komade i poslužite toplo.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna sataraš pica
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -