Posna pita sa pečurkama na vodi

Pita sa pečurkama na vodi

Advertisement

Sastojci za posnu pitu sa pečurkama na vodi:

  • pakovanje šampinjona,
  • 1/2 glavice luka,
  • 1/4 praziluka,
  • 1 šolja mlevenog paradajza,
  • kore za pitu,
  • so,
  • biber,
  • mešavina začina,
  • origano,
  • voda.

Posna pita sa pečurkama na vodi se priprema na sledeći način:

  1. Luk, praziluk i pečurke sitno iseckati.
  2. U keramički ili teflonski tiganj sipati šolju mlevenog paradajza i na njemu prodinstati luk, praziluk i pečurke, dodati so i začine po ukusu.
  3. Kore iseći na 3 duže trake, i redjati jednu na drugu, a izmedju premazati vodom, kečapom ili mlevenim paradjzom.
  4. Treću koru premazati pripremljenom smesom i saviti u trougao.
  5. Trouglove slagati na papir za pečenje u djuvečaru.
  6. Peći dok ne porumeni na 200 stepeni.
  7. Kada je pečeno, prekriti vlažnom krpom da odmekani.

Recept poslao Nikola Veličković

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Pita sa pečurkama na vodi
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 41 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares