Naslovna Posna jela na vodi Posna pita sa pečurkama na vodi

Posna pita sa pečurkama na vodi

8920

Pita sa pečurkama na vodi

Sastojci za posnu pitu sa pečurkama na vodi:

  • pakovanje šampinjona,
  • 1/2 glavice luka,
  • 1/4 praziluka,
  • 1 šolja mlevenog paradajza,
  • kore za pitu,
  • so,
  • biber,
  • mešavina začina,
  • origano,
  • voda.

Posna pita sa pečurkama na vodi se priprema na sledeći način:

  1. Luk, praziluk i pečurke sitno iseckati.
  2. U keramički ili teflonski tiganj sipati šolju mlevenog paradajza i na njemu prodinstati luk, praziluk i pečurke, dodati so i začine po ukusu.
  3. Kore iseći na 3 duže trake, i redjati jednu na drugu, a izmedju premazati vodom, kečapom ili mlevenim paradjzom.
  4. Treću koru premazati pripremljenom smesom i saviti u trougao.
  5. Trouglove slagati na papir za pečenje u djuvečaru.
  6. Peći dok ne porumeni na 200 stepeni.
  7. Kada je pečeno, prekriti vlažnom krpom da odmekani.

Recept poslao Nikola Veličković

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Pita sa pečurkama na vodi
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 42 Review(s)