Krompir paprikaš na vodi se priprema na sledeći način:
Krompir oljuštiti i iseći na kocke, naliti vodom da ogrezne i staviti iseckani crni luk, šargarepu iseckanu na kolutove, izrezane paprike i sve kuvati dok se ne skuva krompir.
Pred kraj kuvanja, brašno i alevu papriku razmutiti u malo vode i umešati u jelo.
Dodati začina (vegetu), soli po ukusu, skloniti sa vatre i dodati vezu sitno seckanog pešuna.
Sastojci za posnu slanu pitu sa orasima:
1 kg brašna,
1/2 dl ulja,
500 g oraha (250 gr seckanih i 250 gr mlevenih),
1 kašičica soli,
1 kesica ili kocka kvasca,
1/2 l mlake vode,
1 kašičica šećera,
2 dl posoljene vode,
3-5 kašika mešavine mlevenih i seckanih oraha.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više