- Advertisement -
Sastojci za posni restovani krompir:
- 500g krompira,
- 1 praziluk,
- 2 kašike ulja (suncokretovo ili maslinovo),
- 1 kašičica vegete,
- 1/2 kašičice aleve paprike,
- so i biber po ukusu.
Posni restovani krompir se priprema na sledeći način:
- Krompir oljuštite, isecite na kocke i stavite da se kuva u slanoj vodi. Kuvajte dok krompir ne omekša (oko 20 minuta).
- Dok se krompir kuva, praziluk isecite na tanke kolutove.
- U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi, dodajte praziluk i pržite dok ne postane mekan i zlatno smeđ (oko 5-7 minuta).
- Kada je krompir kuvan, ocedite ga i zgnječite viljuškom ili gnječilicom za krompir.
- Dodajte zgnječeni krompir u tiganj sa prazilukom, zatim začinite Vegetom, alevom paprikom, soli i biberom. Sve dobro promešajte i pržite još nekoliko minuta, dok se svi sastojci lepo sjedine.
- Poslužite toplo kao prilog ili glavno jelo.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni restovani krompir
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -