Posne pečene pljeskavice od tikvica

830
- Advertisement -

Posne pečene pljeskavice od tikvica

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne pečene pljeskavice od tikvica:

  • 3 srednje tikvice,
  • 1 šargarepa,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 2 čena belog luka,
  • 100g ovsenih pahuljica,
  • 2 kašike brašna,
  • 1 kašičica soli,
  • 1/2 kašičice bibera,
  • 1/2 kašičice kurkume (opciono),
  • 2 kašike seckanog peršuna,
  • 3 kašike ulja.

Posne pečene pljeskavice od tikvica se pripremaju na sledeći način:

  1. Tikvice narendajte na krupno rende, posolite i ostavite 10 minuta da puste vodu. Zatim ih dobro iscedite.
  2. Šargarepu narendajte na sitno rende. Crni i beli luk sitno iseckajte.
  3. U velikoj posudi pomešajte isceđene tikvice, šargarepu, crni i beli luk, ovsene pahuljice, brašno, so, biber, kurkumu i seckani peršun. Dobro izmešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
  4. Oblikujte smesu u pljeskavice.
  5. Poređajte pljeskavice na pleh obložen papirom za pečenje i premažite ih sa malo ulja.
  6. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave, okrećući ih na pola pečenja.
  7. Poslužite toplo uz prilog po želji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne pečene pljeskavice od tikvica
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -