- Advertisement -
Sastojci za posne pečene pljeskavice od tikvica:
- 3 srednje tikvice,
- 1 šargarepa,
- 1 glavica crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- 100g ovsenih pahuljica,
- 2 kašike brašna,
- 1 kašičica soli,
- 1/2 kašičice bibera,
- 1/2 kašičice kurkume (opciono),
- 2 kašike seckanog peršuna,
- 3 kašike ulja.
Posne pečene pljeskavice od tikvica se pripremaju na sledeći način:
- Tikvice narendajte na krupno rende, posolite i ostavite 10 minuta da puste vodu. Zatim ih dobro iscedite.
- Šargarepu narendajte na sitno rende. Crni i beli luk sitno iseckajte.
- U velikoj posudi pomešajte isceđene tikvice, šargarepu, crni i beli luk, ovsene pahuljice, brašno, so, biber, kurkumu i seckani peršun. Dobro izmešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
- Oblikujte smesu u pljeskavice.
- Poređajte pljeskavice na pleh obložen papirom za pečenje i premažite ih sa malo ulja.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave, okrećući ih na pola pečenja.
- Poslužite toplo uz prilog po želji.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne pečene pljeskavice od tikvica
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -