Posni sutlijaš

184
- Advertisement -

Posni sutlijaš

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni sutlijaš:

  • 1 šolja pirinča,
  • 4 šolje biljnog mleka (npr. bademovo, kokosovo, sojino),
  • 1/2 šolje smeđeg šećera ili drugog zaslađivača po ukusu,
  • 1 kašičica ekstrakta vanile,
  • prstohvat soli,
  • cimet po ukusu (opciono).

Posni sutlijaš se priprema na sledeći način:

  1. U šerpi, prokuvajte biljno mleko.
  2. Dodajte pirinač u prokuvano mleko i smanjite temperaturu na srednje-nisku.
  3. Kuvajte pirinač na laganoj vatri oko 25-30 minuta, povremeno mešajući, dok ne postane mekan i kremast.
  4. Dodajte smeđi šećer, ekstrakt vanile i prstohvat soli, pa kuvajte još nekoliko minuta dok se sve dobro sjedini.
  5. Po želji, pospite sutlijaš cimetom pre serviranja.
  6. Poslužite toplo ili ohlađeno, kao desert ili poslasticu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni sutlijaš
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -