Posni suši sa avokadom

119
- Advertisement -

Posni suši sa avokadom

Advertisements

Sastojci za posni suši sa avokadom:

  • 2 šolje suši pirinča,
  • 2 ½ šolje vode,
  • 1/4 šolje pirinčanog sirćeta,
  • 1 kašika šećera,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 avokado, isečen na tanke trake,
  • 1 krastavac, isečen na tanke trake,
  • 1 šargarepa, isečena na tanke trake,
  • 4-5 nori listova,
  • sojin sos za serviranje.

Posni suši sa avokadom se priprema na sledeći način:

  1. Isperite sushi pirinač pod hladnom vodom dok voda ne postane bistra. Stavite pirinač u lonac sa vodom, pustite da provri, poklopite i kuvajte na tihoj vatri 20 minuta.
  2. U manjoj posudi, pomešajte pirinčano sirće, šećer i so, i zagrejte dok se šećer ne rastopi. Prelijte smesu preko kuvanog pirinča i lagano promešajte.
  3. Stavite nori list na bambus prostirku (makisu), sa sjajnom stranom nadole. Ravnomerno rasporedite pirinač preko nori lista, ostavljajući 1 cm prazno na gornjem rubu.
  4. Poredajte trake avokada, krastavca i šargarepe na donju trećinu pirinča.
  5. Pomoću bambus prostirke, pažljivo zarolajte suši, pritisnite blago kako biste dobili čvrstu rolnicu.
  6. Isecite rolnice na komade širine 2-3 cm i poslužite sa sojinim sosom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni suši sa avokadom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -