- Advertisement -
Sastojci za posni suši sa avokadom:
- 2 šolje suši pirinča,
- 2 ½ šolje vode,
- 1/4 šolje pirinčanog sirćeta,
- 1 kašika šećera,
- 1 kašičica soli,
- 1 avokado, isečen na tanke trake,
- 1 krastavac, isečen na tanke trake,
- 1 šargarepa, isečena na tanke trake,
- 4-5 nori listova,
- sojin sos za serviranje.
Posni suši sa avokadom se priprema na sledeći način:
- Isperite sushi pirinač pod hladnom vodom dok voda ne postane bistra. Stavite pirinač u lonac sa vodom, pustite da provri, poklopite i kuvajte na tihoj vatri 20 minuta.
- U manjoj posudi, pomešajte pirinčano sirće, šećer i so, i zagrejte dok se šećer ne rastopi. Prelijte smesu preko kuvanog pirinča i lagano promešajte.
- Stavite nori list na bambus prostirku (makisu), sa sjajnom stranom nadole. Ravnomerno rasporedite pirinač preko nori lista, ostavljajući 1 cm prazno na gornjem rubu.
- Poredajte trake avokada, krastavca i šargarepe na donju trećinu pirinča.
- Pomoću bambus prostirke, pažljivo zarolajte suši, pritisnite blago kako biste dobili čvrstu rolnicu.
- Isecite rolnice na komade širine 2-3 cm i poslužite sa sojinim sosom.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni suši sa avokadom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -