Posna musaka od batata

471
- Advertisement -

Posna musaka od batata

Advertisements

Sastojci za posnu musaku od batata:

  • 1 kg batata (slatki krompir), oljušten i isečen na tanke kolutove,
  • 2 crvena luka, sitno seckana,
  • 3 čena belog luka, sitno seckana,
  • 200 g soje (tvrdog tofu), izmrvljenog,
  • 2 šolje svežeg spanaća,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • 1 kašika mlevene paprike,
  • 1 kašičica suvog origana,
  • so i biber po ukusu,
  • 2 šolje biljnog mleka,
  • 2 kašike brašna.

Posna musaka od batata se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 180°C.
  2. U velikoj tavi, zagrejte maslinovo ulje, dodajte crveni luk i beli luk, i pržite dok ne postanu mekani.
  3. Dodajte izmrvljen tofu, mlevenu papriku, origano, so i biber, i kuvajte još 5 minuta.
  4. Dodajte spanać i kuvajte dok ne uvene.
  5. U posudi, pomešajte biljno mleko i brašno, pa kuvajte na srednjoj vatri dok se ne zgusne.
  6. U vatrostalnoj posudi, ređajte slojeve batata, zatim smesu od tofua, pa ponovite dok ne potrošite sve sastojke.
  7. Prelijte bešamel sosom i pecite u rerni 30 minuta, ili dok batat ne postane mekan i gornji sloj zlatno-smeđ.

 

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna musaka od batata
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -