- Advertisement -
Sastojci za posnu musaku od batata:
- 1 kg batata (slatki krompir), oljušten i isečen na tanke kolutove,
- 2 crvena luka, sitno seckana,
- 3 čena belog luka, sitno seckana,
- 200 g soje (tvrdog tofu), izmrvljenog,
- 2 šolje svežeg spanaća,
- 1 kašika maslinovog ulja,
- 1 kašika mlevene paprike,
- 1 kašičica suvog origana,
- so i biber po ukusu,
- 2 šolje biljnog mleka,
- 2 kašike brašna.
Posna musaka od batata se priprema na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 180°C.
- U velikoj tavi, zagrejte maslinovo ulje, dodajte crveni luk i beli luk, i pržite dok ne postanu mekani.
- Dodajte izmrvljen tofu, mlevenu papriku, origano, so i biber, i kuvajte još 5 minuta.
- Dodajte spanać i kuvajte dok ne uvene.
- U posudi, pomešajte biljno mleko i brašno, pa kuvajte na srednjoj vatri dok se ne zgusne.
- U vatrostalnoj posudi, ređajte slojeve batata, zatim smesu od tofua, pa ponovite dok ne potrošite sve sastojke.
- Prelijte bešamel sosom i pecite u rerni 30 minuta, ili dok batat ne postane mekan i gornji sloj zlatno-smeđ.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna musaka od batata
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -