Posni meksički burito bez mesa se priprema na sledeći način:
Naseckati 200g bukovače na trakice, kao i 1 glavicu crnog luka.
Na zagrejanom ulju, staviti luk i blago ga posoliti da se proprži dok ne počne da rumeni.
Potom ubaciti bukovače i posoliti ih.
Nakon nekoliko minuta, dodati 100ml crnog vina i krčkati pečurke još 5 minuta.
Onda nasuti 100ml vode i u tiganj ubaciti kukuruz.
Ostaviti na umerenoj vatri 5-10 minuta dok tečnost gotovo ne ispari, a onda dodati 1 konzervu crvenog pasulja (po potrebi, izručiti čitav sadržaj konzerve kako biste dobili na tečnosti).
Ostaviti da se krčka na umerenoj vatri desetak minuta uz redovno mešanje (dodavati vodu ili pasirani paradajz po potrebi kako se ne bi zapeklo).
Na kraju, dodati bibera i ljute tucane paprike po ukusu i servirati u prethodno zagrejane tortilje uz sezonsku salatu po izboru.
Sastojci za zeleni kari:
4 zelene ljute paprike,
5 kašika brašna,
kašika šećera,
2 kašike svežeg seckanog peršuna,
7 kašika senfa,
10 kašika maslinovog ulja,
morska so po ukusu,
biber u zrnu.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više