- Advertisement -
Sastojci za posne knedle sa medom:
- 200 g krompira,
- 150 g brašna (tip 400),
- 1 kašika griza,
- prstohvat soli,
- 2 kašike ulja,
- 2 kašike meda (ili agavin sirup za strogo posne knedle),
- cimet po želji.
Posne knedle sa medom se pripremaju na sledeći način:
- Skuvajte krompir u posoljenoj vodi dok ne postane mekan, zatim ga oljuštite i ispasirajte u pire.
- Umešajte brašno, griz, prstohvat soli i ulje u pire krompir, i mesite dok ne dobijete glatko testo.
- Oblikujte male kuglice (knedle) od testa.
- U velikom loncu, zagrejte vodu do ključanja, zatim smanjite temperaturu i ubacite knedle.
- Kuvajte knedle dok ne isplivaju na površinu (oko 5-7 minuta).
- Nakon kuvanja, izvadite knedle iz vode i prelijte ih medom. Po želji, pospite cimetom.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne knedle sa medom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -