Posne knedle sa medom

154
- Advertisement -

Posne knedle sa medom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne knedle sa medom:

  • 200 g krompira,
  • 150 g brašna (tip 400),
  • 1 kašika griza,
  • prstohvat soli,
  • 2 kašike ulja,
  • 2 kašike meda (ili agavin sirup za strogo posne knedle),
  • cimet po želji.

Posne knedle sa medom se pripremaju na sledeći način:

  1. Skuvajte krompir u posoljenoj vodi dok ne postane mekan, zatim ga oljuštite i ispasirajte u pire.
  2. Umešajte brašno, griz, prstohvat soli i ulje u pire krompir, i mesite dok ne dobijete glatko testo.
  3. Oblikujte male kuglice (knedle) od testa.
  4. U velikom loncu, zagrejte vodu do ključanja, zatim smanjite temperaturu i ubacite knedle.
  5. Kuvajte knedle dok ne isplivaju na površinu (oko 5-7 minuta).
  6. Nakon kuvanja, izvadite knedle iz vode i prelijte ih medom. Po želji, pospite cimetom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne knedle sa medom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -