- Advertisement -
Sastojci za posni pečeni krompir sa kimom:
- 1 kg krompira, oljuštenog i isečenog na četvrtine,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašika kima,
- 1 kašičica mlevene crvene paprike,
- so i biber po ukusu,
- svež peršun za dekoraciju.
Posni pečeni krompir sa kimom se priprema na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 200°C.
- U velikoj posudi pomešajte krompir, maslinovo ulje, kim, mlevenu crvenu papriku, so i biber. Sve dobro promešajte dok krompir ne bude ravnomerno prekriven začinima.
- Poredajte krompir na pleh obložen papirom za pečenje, pazeći da komadi budu u jednom sloju.
- Pecite u rerni 35-40 minuta, povremeno mešajući, dok krompir ne postane zlatno smeđ i hrskav spolja, a mekan iznutra.
- Pre serviranja pospite svežim peršunom za dodatnu svežinu.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni pečeni krompir sa kimom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -