Posni pečeni krompir sa kimom

68
- Advertisement -

Posni pečeni krompir sa kimom

Advertisements

Sastojci za posni pečeni krompir sa kimom:

  • 1 kg krompira, oljuštenog i isečenog na četvrtine,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašika kima,
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike,
  • so i biber po ukusu,
  • svež peršun za dekoraciju.

Posni pečeni krompir sa kimom se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 200°C.
  2. U velikoj posudi pomešajte krompir, maslinovo ulje, kim, mlevenu crvenu papriku, so i biber. Sve dobro promešajte dok krompir ne bude ravnomerno prekriven začinima.
  3. Poredajte krompir na pleh obložen papirom za pečenje, pazeći da komadi budu u jednom sloju.
  4. Pecite u rerni 35-40 minuta, povremeno mešajući, dok krompir ne postane zlatno smeđ i hrskav spolja, a mekan iznutra.
  5. Pre serviranja pospite svežim peršunom za dodatnu svežinu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pečeni krompir sa kimom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -