Naslovna Sastojci Mirođija

Posna jela sa sastojkom: mirođija

cedjeni sok od kruske jabuke sargarepe celera i mirodjije recept

Ceđeni sok od jabuke, kruške, šargarepe, celera i mirođije

Sastojci za ceđeni sok od jabuke, kruške, šargarepe, celera i mirođije: 1 jabuka, 1 kruška, 4 šargarepe, 1 mladika celera, 2 mladike mirođije 1 kašika meda.
skusa sa paradajzom

Skuša sa paradajzom

Sastojci za skušu sa paradajzom: 8 srednjih glavica crnog luka, 8 paradajza srednje veličine, 4 skuše, šećer, so, biber, mirođija, peršun, ulje, limun.
slatko od sljiva punjeno orasima

Vegetarijanska jela koja morate probati

U iznetim receptima nekada smo koristili maslinovo, bundevino ili suncoretovo hladno ceđeno ulje, kao i začinsko bilje: peršun, celerov list, ruzmarin, mažuran, majčinu dušicu, bosiljak, divlji luk (sremuš), žalfiju, mirođiju i dr.
rizoto od ovasa

Posni rižoto od ovasa

Sastojci za posni rižoto od ovasa: 1250 g ovasa, vezica mladog luka ili praziluk, 2 rendane šargarepe, komad rendanog celera, paprika iseckana na kockice, morska so, ulje, prstohvat mirođije, 2 kašike suncokreta, 2 kašike golice.
posne sarmice od blitve

Posne sarmice od blitve sa nanom

Za sarmice od blitve potrebno je: 1 kg blitve, 1 velika šargarepa (rendana), 400 g paradajza (rendanog), 250 g pirinča, 1 kašika mirođije, 1 glavica crnog luka, maslinovo ulje, so, biber, nana, vegeta
rolnice od haringe recept

Rolnice od haringe

Sastojci za rolnice od haringe: 6 haringi, 2,5 dl belog vina, 1,25 dl sirćeta, 1 glavica crnog luka, 1 šargarepa, 1 praziluk, biber u zrnu, lovorov list, bobice kleke, mirođija, timijan, kiseli krastavci.
riblja čorba na francuski način recept

Francuska riblja čorba

Sastojci za francusku riblju čorbu: 750 g ribe, 500 g dagnji, 2 živa raka (oko 500 g), 3 velike glavice crnog luka, 2 korena praziluka, 3 čena belog luka, 1 veza peršuna, 1 dl maslinovog ulja, 1/2 kašičice majčine dušice, 1/2 kašičice mirođije, 1 list lovora, 1 komadić kore od pomorandže, 2 kesice šafrana, 1/2 l belog vina, biber, so.
posne sarmice od blitve

Posne sarmice od blitve

Sastojci za posne sarmice od blitve: 2 šolje pirinča, 3 veze mladog luka ili 3 manje glavice crnog luka, 250 g šampinjona, listovi blitve, so, biber, vegeta, kašičica ljutog ajvara, mirođija, belo vino.
restovani losos recept

Restovani losos

Sastojci za restovani losos: 500 g lososa, 250 g bukovača, 200 g prokelja, limun, pomorandža, mirođija, ulje, so, mleveni crni biber.
Posne tikvice sa pirinčem recept

Posne tikvice sa pirinčem

Posne tikvice sa pirinčem se pripremaju na sledeći način: Tikvice za punjenje se oljušte, izdube kašikom, operu i ostave da se ocede. Oljušti se dosta crnog luka, sitno isecka i stavi u tavu, sa maslinovim uljem, da se malo izdinsta.

Najpopularniji recepti

francuska salata

10 posnih salata koje morate probati

Ovo su recepti za pripremu deset posnih salata koje morate probati: 10. Salata od pasulja na kosovski način 9. Francuska salata 8. Salata od spanaća sa kukuruzom i šargarepom 7. Mornarska salata...
5 recepata za posne pizze koje morate probati

5 recepata za posne pizze koje morate probati

Pogledajte recepte za pet posnih pizza koje morate probati. Izabrali smo najbolje posne pizze za vas.
slavski-kolac

Posna jela za posnu slavu

Donosimo vam predlog slavskog menija za vašu posnu slavu. Posna jela za vašu posnu slavu možete pripremati i na neki drugi način, a na našem sajtu možete pronaći inspiraciju i posne recepte