Posna pica sa povrćem i tofuom

Posna pica sa povrćem i tofuom

Sastojci za posnu picu sa povrćem i tofuom: 1 posna podloga za picu (kupovna ili domaća), 1/2 šolje paradajz sosa, 1 šolja seckanog tofu sira, 1 šolja šampinjona, narezanih, 1/2 crvene paprike, seckane na trakice, 1/2 zelene paprike, seckane na trakice, 1 mala tikvica, isečena na kolutove, 1/2 crvenog luka, tanko narezanog, maslinovo ulje, origano, sušeni bosiljak, so i biber po ukusu.
Posna salata od testenine sa pestom

Posna salata od testenine sa pestom

Sastojci za posnu salatu od testenine sa pestom: 250 g integralne ili obične posne testenine (penne, fusilli, itd.), 1 šolja svežeg bosiljka, 1/4 šolje pinjola ili oraha, 2 češnja belog luka, 1/4 šolje maslinovog ulja, sok od 1 limuna, so i biber po ukusu, 10 čeri paradajza, prepolovljenih, 1 šolja sveže rukole ili spanaća.
Posni smuti od maline i spanaća

Posni smuti od maline i spanaća

Sastojci za posni smuti od maline i spanaća: 1 šolja svežih ili zamrznutih malina, 1 šaka svežeg spanaća, 1 banana, 1 šolja biljnog mleka (npr. bademovo, sojino), 1 kašika lanenog semena (opciono), 1 kašičica agava sirupa ili drugog zaslađivača (po ukusu), kockice leda (po želji).
Posna salata od brokolija i kelja

Posna salata od brokolija i kelja

Sastojci za posnu salatu od brokolija i kelja: 1 glavica brokolija (narezana na sitne cvetove), 4-5 velikih listova kelja (bez stabljike, iseckanih na tanke trake), 1 šargarepa (naribana), 1/4 šolje suncokretovih semenki, 1/4 šolje sušenih brusnica ili grožđica, 2 kašike maslinovog ulja, sok od 1 limuna, 1 kašika javorovog sirupa ili agave sirupa, so i biber po ukusu.
Posne ćufte od leblebija u paradajz sosu

Posne ćufte od leblebija u paradajz sosu

Sastojci za posne ćufte od leblebija u paradajz sosu: Za ćufte: 400 g kuvanih leblebija (ili konzerviranih, oceđenih), 1 mala glavica crnog luka (sitno seckana), 2 čena belog luka (sitno seckana), 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica mlevenog kima, 1 kašičica mlevene paprike, 2 kašike brašna (pšenično, integralno ili bezglutensko), 2 kašike seckanog peršuna, so i biber po ukusu. Za sos: 500 ml paradajz sosa (pasata ili sitno seckani paradajz), 1 kašika maslinovog ulja, 1 crveni luk (sitno seckan), 2 čena belog luka (sitno seckana), 1 kašičica šećera ili agave sirupa (po želji), so, biber i bosiljak po ukusu.
Posna kremasta pasta sa brokolijem

Posna kremasta pasta sa brokolijem

Sastojci za posnu kremastu pasta sa brokolijem: 250 g integralne ili klasične paste (penne, fusilli, ili farfalle), 1 glavica brokolija (narezana na cvetove), 200 ml kokosovog mleka ili biljnog vrhnja za kuvanje, 2 kašike maslinovog ulja, 3 čena belog luka (sitno seckana), sok od 1 limuna, 2 kašike prehrambenog kvasca (po želji, za dodatni ukus sira), so i biber po ukusu, sveži peršun ili bosiljak za garniranje.
Posna tortilja sa meksičkom salatom

Posna tortilja sa meksičkom salatom

Sastojci za posnu tortilju sa meksičkom salatom: 4 velike tortilje, 1 konzerva crnog pasulja (ispranog i oceđenog), 1 šolja kukuruza (svežeg ili iz konzerve), 1 crvena paprika (iseckana na kockice), 1 avokado (iseckan na kockice), 1 mala crvena lukovica (sitno iseckana), 1 šolja seckanog paradajza (možete koristiti čeri paradajz), sok od 1 limete, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, sveži korijander ili peršun za dekoraciju (po želji), ljuti sos ili jalapeno papričice (po želji).
Posni milkšejk od jagode

Posni milkšejk od jagode

Sastojci za posni milkšejk od jagode: 2 šolje svežih ili zamrznutih jagoda, 1 šolja biljnog mleka (bademovo, sojino, kokosovo, ovseno), 1-2 kašike agave sirupa, javorovog sirupa ili šećera po ukusu, 1/2 kašičice vanilinog ekstrakta, 1/2 šolje biljnog jogurta (po želji, za gušću teksturu), led (po želji).
Posni restovani krompir sa crnim lukom

Posni restovani krompir sa crnim lukom

Sastojci za posni restovani krompir sa crnim lukom: 1 kg krompira, 2 glavice crnog luka, 3 kašike ulja (suncokretovo, maslinovo ili biljno ulje po izboru), so i biber po ukusu, 1 kašičica aleve paprike (po želji), sveže začinsko bilje (peršun ili mirođija) za dekoraciju.
Posni ramen

Posni ramen

Sastojci za posni ramen: 200 g ramen nudli (posnih), 1 litar povrćnog bujona, 1 šolja šitake pečuraka (iseckanih), 1 šolja tofua (iseckanog na kockice), 1 šolja baby spanaća, 2 čena belog luka (sitno seckana), 1 komadić đumbira (oko 2 cm, sitno rendan), 3 kašike soja sosa, 1 kašika miso paste, 2 kašike susamovog ulja, 1/2 šolje kukuruza (kuvanog), 1 šargarepa (iseckana na tanke trake), 2 mlada luka (iseckana na tanke kolutove), sok od 1 limete, susam i čili pahuljice za posipanje (po želji).