Posni restovani krompir sa crnim lukom

250
- Advertisement -

Posni restovani krompir sa crnim lukom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni restovani krompir sa crnim lukom:

  • 1 kg krompira,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 3 kašike ulja (suncokretovo, maslinovo ili biljno ulje po izboru),
  • so i biber po ukusu,
  • 1 kašičica aleve paprike (po želji),
  • sveže začinsko bilje (peršun ili mirođija) za dekoraciju.

Posni restovani krompir sa crnim lukom se priprema na sledeći način:

  1. Krompir ogulite i iseckajte na tanke kolutove ili kockice, zavisno od vaših preferencija.
  2. U velikoj tiganju, zagrejte ulje na srednjoj vatri. Dodajte krompir i pržite ga dok ne dobije zlatno-smeđu boju, oko 20-25 minuta, povremeno mešajući da se ravnomerno isprži.
  3. Dok se krompir prži, oljuštite crni luk i isecite ga na tanke polumesece.
  4. Kada krompir počne da dobija boju, dodajte crni luk i nastavite da pržite dok luk ne postane mekan i karamelizovan, oko 10 minuta.
  5. Posolite i pobiberite po ukusu, dodajte alevu papriku (po želji) i dobro promešajte.
  6. Poslužite toplo, ukrašeno svežim začinskim biljem po želji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni restovani krompir sa crnim lukom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -