- Advertisement -
Sastojci za posni restovani krompir sa crnim lukom:
- 1 kg krompira,
- 2 glavice crnog luka,
- 3 kašike ulja (suncokretovo, maslinovo ili biljno ulje po izboru),
- so i biber po ukusu,
- 1 kašičica aleve paprike (po želji),
- sveže začinsko bilje (peršun ili mirođija) za dekoraciju.
Posni restovani krompir sa crnim lukom se priprema na sledeći način:
- Krompir ogulite i iseckajte na tanke kolutove ili kockice, zavisno od vaših preferencija.
- U velikoj tiganju, zagrejte ulje na srednjoj vatri. Dodajte krompir i pržite ga dok ne dobije zlatno-smeđu boju, oko 20-25 minuta, povremeno mešajući da se ravnomerno isprži.
- Dok se krompir prži, oljuštite crni luk i isecite ga na tanke polumesece.
- Kada krompir počne da dobija boju, dodajte crni luk i nastavite da pržite dok luk ne postane mekan i karamelizovan, oko 10 minuta.
- Posolite i pobiberite po ukusu, dodajte alevu papriku (po želji) i dobro promešajte.
- Poslužite toplo, ukrašeno svežim začinskim biljem po želji.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni restovani krompir sa crnim lukom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -