Posno pire od kestena na vodi
Sastojci za posno pire od kestena:
1/2 kg očišćenog kestena,
4 kašike šećera u prahu,
vanilin šećer,
malo ruma (po želji).
Marinirani losos
Sastojci za marinirani losos:
4 fileta lososa (po 150 g),
veza špargle,
kašika soja sosa,
2 kašike ulja za sos i ulje za prženje po potrebi,
2 kašičice meda,
2 kašičice smeđeg šećera,
kašičica svežeg ili pola kašičice suvog timijana,
pola kašičice sveže mlevenog bibera,
pola limuna,
so po želji.
Osvežavajuća posna salata
Sastojci za osvežavajuću posnu salatu:
250 g kuvane pšenice,
7,5 dl vode,
250 g rendanog celera,
1/2 kg nakiselih jabuka,
pola šolje iseckane sveže nane,
manja glavica sitno sečenog crnog luka.
Vinegret (preliv):
2 kašike ulja,
3 kašike jabukovog sirćeta,
2 kašike soka od jabuka,
kašika meda,
2 kašičice rendanog svežeg đumbira.
Posne tulumbe
Sastojci za posne tulumbe:
prašak za pecivo,
šoljica ulja,
2 čaše brašna,
500 g šećera,
3 čaše (od jogurta) vode.
Hleb sa ruzmarinom
Sastojci za hleb sa ruzmarinom:
1 glavica belog luka,
20 g svežeg kvasca,
100 ml tople vode,
1 kašičica šećera,
1 kašičica soli,
200 g crnog brašna,
300 g belog brašna,
2 kašike ulja,
ruzmarin,
topla voda po potrebi.
Posne orasnice
Sastojci za posne orasnice:
300 g mlevenih oraha
250 g posnog margarina,
600 g šecera u prahu,
300 g brašna,
1 prašak za pecivo.
Posne čokoladne keks kuglice
Sastojci za posne čokoladne keks kuglice:
300 g posne mlevene plazme,
250 g margarina,
8 kašika šećera u prahu,
2 kašike ruma,
3 kašike soka od pomorandže,
posna čokolada.
Posna žito torta na vodi
Sastojci za posnu žito tortu:
1/2 kg pšenice,
300 g šećera,
5 g cimeta,
polovina sitno narendanog muskantnog oraha,
300 g mlevenih oraha.
6 načina za pripremu sirove hrane
Ovaj vid posne ishrane je veoma zdrav i zbog toga što sadrži niz korisnih vitamina, minerala i drugih sastojaka, koji regulišu razmenu materija u ljudskom organizmu
Posna supa od ovsenih pahuljica
Sastojci za posnu supu od ovsenih pahuljica:
1/2 kg krompira,
2 glavice crnog luka,
1 šargarepa,
kukuruz šećerac,
šaka boranije,
1 koren od peršuna,
3-4 kašike ovsenih pahuljica,
so,
list peršuna.