- Advertisement -
Sastojci za hleb sa ruzmarinom:
- 1 glavica belog luka,
- 20 g svežeg kvasca,
- 100 ml tople vode,
- 1 kašičica šećera,
- 1 kašičica soli,
- 200 g crnog brašna,
- 300 g belog brašna,
- 2 kašike ulja,
- ruzmarin,
- topla voda po potrebi.
Hleb sa ruzmarinom se priprema na sledeći način:
- Odseći vrh luka, ali tako da se glavica ne raspadne.
- Preliti je sa malo ulja, posuti solju, uviti u foliju i peći na 200 stepeni tridesetak minuta.
- Prohladiti, a zatim istisnuti kašu od luka.
- U toploj vodi sa kašičicom šećera razmutiti kvasac i ostaviti ga da zapeni.
- U vangli pomešati obe vrste brašna, ulje, so, dodati luk, kvasac i s toplom vodom zamesiti testo.
- Ubaciti i iseckan ruzmarin i sve umesiti.
- Pokriti i ostaviti da naraste.
- Oblikovati hleb po želji, ostaviti ga još malo da naraste, premazati sa malo ulja, posuti solju i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni da porumeni.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Hleb sa ruzmarinom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:

























- Advertisement -