Hleb sa ruzmarinom

Hleb sa ruzmarinom

Advertisement

Sastojci za hleb sa ruzmarinom:

  • 1 glavica belog luka,
  • 20 g svežeg kvasca,
  • 100 ml tople vode,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1 kašičica soli,
  • 200 g crnog brašna,
  • 300 g belog brašna,
  • 2 kašike ulja,
  • ruzmarin,
  • topla voda po potrebi.

Hleb sa ruzmarinom se priprema na sledeći način:

  1. Odseći vrh luka, ali tako da se glavica ne raspadne.
  2. Preliti je sa malo ulja, posuti solju, uviti u foliju i peći na 200 stepeni tridesetak minuta.
  3. Prohladiti, a zatim istisnuti kašu od luka.
  4. U toploj vodi sa kašičicom šećera razmutiti kvasac i ostaviti ga da zapeni.
  5. U vangli pomešati obe vrste brašna, ulje, so, dodati luk, kvasac i s toplom vodom zamesiti testo.
  6. Ubaciti i iseckan ruzmarin i sve umesiti.
  7. Pokriti i ostaviti da naraste.
  8. Oblikovati hleb po želji, ostaviti ga još malo da naraste, premazati sa malo ulja, posuti solju i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni da porumeni.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Hleb sa ruzmarinom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Na osnovu 18 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares