Posno crveno sočivo sa povrćem

1451
- Advertisement -

Posno crveno sočivo sa povrćem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posno crveno sočivo sa povrćem:

  • 1 glavica crnog luka,
  • 1 veći paštrnak,
  • 3 srednje šargarepe,
  • 1 manji struk praziluka,
  • 1 crvena paprika roga,
  • 200g crvenog sočiva,
  • 350ml paradajz soka,
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu,
  • 1 filter kesica čaja od majčine dušice,
  • biber,so,ulje.

Posno crveno sočivo sa povrćem se priprema na sledeći način:

  1. Crni luk i praziluk očistiti i iseći na kockice.
  2. Crvenu papriku takođe očistiti i iseći na kockice.
  3. Paštrnak oguliti i iseći na kockice a šargarepu na kolutove.
  4. Na malo ulja propržiti crni luk a potom dodati paštrnak i šargarepu te sve zajedno kratko propržiti.
  5. Ubaciti praziluk i crvenu papriku, pa kratko pržiti dok povrće napola ne omekša.
  6. Na dalje dinstati dolivajući pomalo vode desetak minuta.
  7. Zatim povrće naliti paradajz sokom i vodom da ogrezne i kuvati dok ne proključa.
  8. Ubaciti crveno sočivi i filter kesicu majčine dušice i kuvati na umerenoj temperaturi dok sočivo ne omekša.
  9. Pred kraj kuvanja začiniti po ukusu.
  10. Iz gotovog jela izbaciti filter kesicu čaja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posno crveno sočivo sa povrćem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)
- Advertisement -