Posni pohovani karfiol sa belim lukom

181
- Advertisement -

Posni pohovani karfiol sa belim lukom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni pohovani karfiol sa belim lukom:

  • 1 glavica karfiola, podeljena na cvetiće,
  • 1 šolja brašna,
  • 1 šolja posnog biljnog mleka (sojino, bademovo, ovseno),
  • 1 šolja prezli,
  • 2-3 čena belog luka, sitno seckana,
  • 1 kašičica belog luka u prahu,
  • 1 kašičica dimljene paprike,
  • so i biber po ukusu,
  • maslinovo ulje za pečenje ili prženje.

Posni pohovani karfiol sa belim lukom se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 200°C ili pripremite tiganj sa uljem za prženje.
  2. U jednoj posudi pomešajte brašno sa biljnim mlekom dok ne dobijete glatku smesu.
  3. U drugoj posudi pomešajte prezle, sitno seckani beli luk, beli luk u prahu, dimljenu papriku, so i biber.
  4. Umočite svaki cvet karfiola prvo u smesu od brašna, a zatim u prezle, pazeći da bude potpuno prekriven.
  5. Složite pohovani karfiol na pleh obložen papirom za pečenje ili pažljivo spustite u zagrejano ulje.
  6. Ako pečete, karfiol pecite 25-30 minuta, ili dok ne postane zlatno-smeđ i hrskav. Ako pržite, pržite ga dok ne postigne istu boju, pa ga ocedite na papirnom ubrusu.
  7. Servirajte pohovani karfiol dok je još topao, uz omiljeni posni sos ili kao prilog glavnom jelu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pohovani karfiol sa belim lukom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -