- Advertisement -
Sastojci za posni pohovani karfiol sa belim lukom:
- 1 glavica karfiola, podeljena na cvetiće,
- 1 šolja brašna,
- 1 šolja posnog biljnog mleka (sojino, bademovo, ovseno),
- 1 šolja prezli,
- 2-3 čena belog luka, sitno seckana,
- 1 kašičica belog luka u prahu,
- 1 kašičica dimljene paprike,
- so i biber po ukusu,
- maslinovo ulje za pečenje ili prženje.
Posni pohovani karfiol sa belim lukom se priprema na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 200°C ili pripremite tiganj sa uljem za prženje.
- U jednoj posudi pomešajte brašno sa biljnim mlekom dok ne dobijete glatku smesu.
- U drugoj posudi pomešajte prezle, sitno seckani beli luk, beli luk u prahu, dimljenu papriku, so i biber.
- Umočite svaki cvet karfiola prvo u smesu od brašna, a zatim u prezle, pazeći da bude potpuno prekriven.
- Složite pohovani karfiol na pleh obložen papirom za pečenje ili pažljivo spustite u zagrejano ulje.
- Ako pečete, karfiol pecite 25-30 minuta, ili dok ne postane zlatno-smeđ i hrskav. Ako pržite, pržite ga dok ne postigne istu boju, pa ga ocedite na papirnom ubrusu.
- Servirajte pohovani karfiol dok je još topao, uz omiljeni posni sos ili kao prilog glavnom jelu.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni pohovani karfiol sa belim lukom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -