- Advertisement -
Sastojci za posnu cezar salatu:
Za leblebije:
- 1 konzerva (400 g) leblebija,
- 1 kašika maslinovog ulja,
- 1 kašičica dimljene paprike,
- 1/2 kašičice belog luka u prahu,
- so i biber po ukusu.
Za salatu:
- 1 glavica zelene salate,
- 1 crveni luk,
- 1 krastavac,
- 1 šaka čeri paradajza.
Za dresing:
- 3 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašika posnog senfa,
- 1 kašika limunovog soka,
- 1 kašika javorovog sirupa ili meda,
- 1 čen belog luka (sitno seckan),
- so i biber po ukusu.
Posna cezar salata se priprema na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 200°C. Leblebije ocedite i dobro isperite. Osušite ih papirnim ubrusom.
- Pomešajte leblebije sa maslinovim uljem, dimljenom paprikom, belim lukom u prahu, solju i biberom. Rasporedite ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni 20-25 minuta dok ne postanu hrskave.
- Dok se leblebije peku, operite i iseckajte zelenu salatu, crveni luk, krastavac i čeri paradajz.
- U posudi pomešajte sastojke za dresing: maslinovo ulje, dijon senf, limunov sok, javorov sirup, seckan beli luk, so i biber.
- U veliku činiju pomešajte zelenu salatu, crveni luk, krastavac i čeri paradajz. Dodajte pečene leblebije i prelijte dresingom. Dobro izmešajte i poslužite.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna cezar salata
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -