Posna cezar salata

103
- Advertisement -

Posna cezar salata

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu cezar salatu:

Za leblebije:

  • 1 konzerva (400 g) leblebija,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • 1 kašičica dimljene paprike,
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu,
  • so i biber po ukusu.

Za salatu:

  • 1 glavica zelene salate,
  • 1 crveni luk,
  • 1 krastavac,
  • 1 šaka čeri paradajza.

Za dresing:

  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašika posnog senfa,
  • 1 kašika limunovog soka,
  • 1 kašika javorovog sirupa ili meda,
  • 1 čen belog luka (sitno seckan),
  • so i biber po ukusu.

Posna cezar salata se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 200°C. Leblebije ocedite i dobro isperite. Osušite ih papirnim ubrusom.
  2. Pomešajte leblebije sa maslinovim uljem, dimljenom paprikom, belim lukom u prahu, solju i biberom. Rasporedite ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni 20-25 minuta dok ne postanu hrskave.
  3. Dok se leblebije peku, operite i iseckajte zelenu salatu, crveni luk, krastavac i čeri paradajz.
  4. U posudi pomešajte sastojke za dresing: maslinovo ulje, dijon senf, limunov sok, javorov sirup, seckan beli luk, so i biber.
  5. U veliku činiju pomešajte zelenu salatu, crveni luk, krastavac i čeri paradajz. Dodajte pečene leblebije i prelijte dresingom. Dobro izmešajte i poslužite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna cezar salata
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -