Posna zapečena boranija

2788
- Advertisement -

Zapečena boranija

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu zapečenu boraniju:

  • 1 kg žute ili zelene boranije,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 3 kom. šargarepe,
  • 1 kom. peršuna (koren),
  • 1 manji celer,
  • 3-4 kom. paradajza,
  • veza peršunovog lista,
  • 4-5 češnjeva belog luka,
  • so,
  • biber,
  • začin C,
  • 1 kašičica djumbira u prahu,
  • ulje 1-1,5 dcl,
  • kašika aleve paprike.

Posna zapečena boranija se priprema na sledeći način:

  1. U zagrejano ulje, dodati sitno seckani crni luk, šargarepu sečenu na kolutove, a peršun i celer iseckati sitno.
  2. Disnstati na umerenoj temperaturi uz povremeno dodavanje vode.
  3. Kada sastojci malo omekšaju, dodaje se boranija, kašika aleve paprike, sve se izmeša i nalije vodom da ogrezne.
  4. Poklopi se i lagano dinsta oko 1 h.
  5. Pred kraj dodati so, biber, začin C i djumbir u prahu.
  6. U pleh ili vatrostalnu posudu izliti sadržaj i voditi računa da ima dovoljno tečnosti, dodati sitno seckani beli luk i peršunov list, malo izmešati i odozgo poredjati kolutove paradajza.
  7. Staviti u zagrejanu rernu na 220 stepeni i peći oko 45 min.
  8. Kao dodatak može se poslužiti bareni krompir.

Recept poslao Zlatan Hrnić

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Zapečena boranija
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)
- Advertisement -