Posna zapečena boranija se priprema na sledeći način:
U zagrejano ulje, dodati sitno seckani crni luk, šargarepu sečenu na kolutove, a peršun i celer iseckati sitno.
Disnstati na umerenoj temperaturi uz povremeno dodavanje vode.
Kada sastojci malo omekšaju, dodaje se boranija, kašika aleve paprike, sve se izmeša i nalije vodom da ogrezne.
Poklopi se i lagano dinsta oko 1 h.
Pred kraj dodati so, biber, začin C i djumbir u prahu.
U pleh ili vatrostalnu posudu izliti sadržaj i voditi računa da ima dovoljno tečnosti, dodati sitno seckani beli luk i peršunov list, malo izmešati i odozgo poredjati kolutove paradajza.
Staviti u zagrejanu rernu na 220 stepeni i peći oko 45 min.
Sastojci za posnu musaku od krompira i jabuka:
500 g očišćenog krompira,
500 g očišćenih jabuka,
6 kašika ulja,
1 veća glavica crnog luka,
1 ravna kašičica suvog bosiljka,
2 dl belog vina,
1 dl vode,
1 kašičica šećera,
so,
mešavina začina,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više