Posna zapečena boranija se priprema na sledeći način:
U zagrejano ulje, dodati sitno seckani crni luk, šargarepu sečenu na kolutove, a peršun i celer iseckati sitno.
Disnstati na umerenoj temperaturi uz povremeno dodavanje vode.
Kada sastojci malo omekšaju, dodaje se boranija, kašika aleve paprike, sve se izmeša i nalije vodom da ogrezne.
Poklopi se i lagano dinsta oko 1 h.
Pred kraj dodati so, biber, začin C i djumbir u prahu.
U pleh ili vatrostalnu posudu izliti sadržaj i voditi računa da ima dovoljno tečnosti, dodati sitno seckani beli luk i peršunov list, malo izmešati i odozgo poredjati kolutove paradajza.
Staviti u zagrejanu rernu na 220 stepeni i peći oko 45 min.
Sastojci za posnu krem čorbu sa amarantom:5 kašika amaranta,200g šargarepe,1 glavica crnog luka,1 kašika margarina,600ml bistre supe od povrća,100ml posne pavlake,2 kašike sitno seckanog vlašca,so,mleveni crni biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više