- Advertisement -
Sastojci za posnu zapečenu boraniju:
- 1 kg žute ili zelene boranije,
- 2 glavice crnog luka,
- 3 kom. šargarepe,
- 1 kom. peršuna (koren),
- 1 manji celer,
- 3-4 kom. paradajza,
- veza peršunovog lista,
- 4-5 češnjeva belog luka,
- so,
- biber,
- začin C,
- 1 kašičica djumbira u prahu,
- ulje 1-1,5 dcl,
- kašika aleve paprike.
Posna zapečena boranija se priprema na sledeći način:
- U zagrejano ulje, dodati sitno seckani crni luk, šargarepu sečenu na kolutove, a peršun i celer iseckati sitno.
- Disnstati na umerenoj temperaturi uz povremeno dodavanje vode.
- Kada sastojci malo omekšaju, dodaje se boranija, kašika aleve paprike, sve se izmeša i nalije vodom da ogrezne.
- Poklopi se i lagano dinsta oko 1 h.
- Pred kraj dodati so, biber, začin C i djumbir u prahu.
- U pleh ili vatrostalnu posudu izliti sadržaj i voditi računa da ima dovoljno tečnosti, dodati sitno seckani beli luk i peršunov list, malo izmešati i odozgo poredjati kolutove paradajza.
- Staviti u zagrejanu rernu na 220 stepeni i peći oko 45 min.
- Kao dodatak može se poslužiti bareni krompir.
Recept poslao Zlatan Hrnić
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 9 Review(s)
Zapečena boranija
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -