Sastojak: boranija
Đuveč bez mesa
Sastojci za đuveč bez mesa:
2 tikvice,
1 plavi patlidžan,
3 krompira,
500 g luka,
2 paradajza,
3 kašike pirinča,
200 g boranije,
2 zelene paprike,
3 kašike crvene mlevene paprike,
peršun,
ulje,
so,
crni biber.
10 posnih salata koje morate probati
Ovo su recepti za pripremu deset posnih salata koje morate probati: 10. Salata od pasulja na kosovski način 9. Francuska salata 8. Salata od spanaća sa kukuruzom i šargarepom 7. Mornarska salata...
Nanina boranija u dunstu
Sastojci za Naninu boraniju u dunstu:
1 kg boranije,
2 glavice crnog luka,
3 šargarepe,
2 korena peršuna,
1 koren celera,
1 glavica belog luka,
sok od 1 limuna,
kašika prezli,
ulje,
peršun,
biber,
so.
Mešana riblja salata
Sastojci za mešanu riblju salatu:
2 velike konzerve tunjevine,
200 g sardela iz konzerve,
1 zelena salata,
4 veća paradajza,
2 glavice crnog luka,
3 čena belog luka
1 veza peršuna,
200 g boranije,
2 šake crnih maslina,
sok od 2 limuna,
6 kašika maslinovog ulja,
biber,
so.
Amur sa povrćem
Sastojci za amur sa povrćem:
1 veći amur,
2 glavice crnog luka,
ulje,
4-5 krompira,
šaka graška,
šaka boranije,
2-3 paradajza,
2-3 paprike,
šolja slatkog kupusa iseckanog na rezance,
2-3 šargarepe.
Mornarska salata
Sastojci za mornarsku salatu:
12 sardela iz salamure (ili konzerve),
3 sveže crvene paprike,
200 g spanaća,
1 krastavac (može i kiseli),
2 glavice crnog luka,
šaka maslina,
6 paradajza,
2-3 čena belog luka,
1 limun i sok od 1 limuna,
4 kašike maslinovog ulja,
100 g boranije,
kapar,
majoran,
biber,
so.
Ragu od boranije
Sastojci za ragu od boranije:
1 kg boranije,
2 glavice crnog luka,
3/4 šolje ulja,
1,5 šolja kaše od paradajza,
peršunov list,
1-2 krompira,
biber,
so.