- Advertisement -
Sastojci za posnu boraniju sa krompirom:
- 500 g boranije,
- 3 krompira, oguljena i isečena na kocke,
- 1 luk, sitno iseckan,
- 2 šargarepe, isečene na kolutove,
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- 2 paradajza, oljuštena i iseckana (ili 200 ml paradajz sosa),
- 1 kašičica aleve paprike,
- 2 kašike ulja,
- so i biber po ukusu,
- 1 litar povrćnog bujona,
- sveži peršun za ukrašavanje.
Posna boranija sa krompirom se priprema na sledeći način:
- U velikoj šerpi, zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno iseckan luk i pržite dok ne postane proziran.
- Dodajte iseckani beli luk i pržite još 1 minut, pazeći da beli luk ne zagori.
- Dodajte šargarepu i krompir i pržite 5-7 minuta, povremeno mešajući.
- Dodajte iseckane paradajze (ili paradajz sos) i kuvajte dok paradajz ne omekša, oko 5 minuta.
- Dodajte boraniju, aleve paprike, so i biber, pa sve dobro promešajte.
- Sipajte povrćni bujon i pustite da provri. Smanjite vatru i kuvajte na laganoj vatri dok boranija i krompir ne omekšaju, oko 30-40 minuta.
- Po potrebi dodajte još začina. Poslužite toplo, ukrašeno svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posna boranija sa krompirom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -