Posna boranija sa krompirom

1035
- Advertisement -

Posna boranija sa krompirom

Advertisements

Sastojci za posnu boraniju sa krompirom:

  • 500 g boranije,
  • 3 krompira, oguljena i isečena na kocke,
  • 1 luk, sitno iseckan,
  • 2 šargarepe, isečene na kolutove,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 2 paradajza, oljuštena i iseckana (ili 200 ml paradajz sosa),
  • 1 kašičica aleve paprike,
  • 2 kašike ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • 1 litar povrćnog bujona,
  • sveži peršun za ukrašavanje.

Posna boranija sa krompirom se priprema na sledeći način:

  1. U velikoj šerpi, zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno iseckan luk i pržite dok ne postane proziran.
  2. Dodajte iseckani beli luk i pržite još 1 minut, pazeći da beli luk ne zagori.
  3. Dodajte šargarepu i krompir i pržite 5-7 minuta, povremeno mešajući.
  4. Dodajte iseckane paradajze (ili paradajz sos) i kuvajte dok paradajz ne omekša, oko 5 minuta.
  5. Dodajte boraniju, aleve paprike, so i biber, pa sve dobro promešajte.
  6. Sipajte povrćni bujon i pustite da provri. Smanjite vatru i kuvajte na laganoj vatri dok boranija i krompir ne omekšaju, oko 30-40 minuta.
  7. Po potrebi dodajte još začina. Poslužite toplo, ukrašeno svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna boranija sa krompirom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -