- Advertisement -
Sastojci za posno jelo sa boranijom:
- 2 tegle boranije,
- 1 glavica luka,
- 2 šargarepe,
- 3 kašike konzerviranog paradajza,
- 2 kašike brašna,
- 1 kašika aleve paprike,
- 1/2 šoljice maslinovog ulja,
- 1/2 veze peršuna,
- 1/2 veze mirođije,
- 3 – 4 čena belog luka,
- voda,
- limun,
- so,
- biber – po ukusu.
Posno jelo sa boranijom se priprema na sledeći način:
- U šerpi zagrejte masnoću, dodajte sitno seckani luk, šargarepu i beli luk, promešajte, a zatim dodajte i dodajte boraniju vruću vodu, dva prsta preko proizvoda, kao i so i biber.
- Pustite da se jelo krčka na laganoj vatri dok se boranija ne skuva dobro.
- Povremeno proverite tečnost u šerpi i po potrebi dodajte još malo ključale vode da ne jelo zagori.
- Kada boranija omekša, dodajte paradajz.
- U posudi sa malo hladne vode rastvorite brašno i alevu papriku da napravite kašu.
- Posle oko 5 minuta, sklonite šerpu sa vatre, dodajte brašno i alevu papriku, probajte na ukus, dodajte još malo ključale vode, vratite jelo na vatru i dinstajte na laganoj vatri oko 15-20 minuta dok se sos ne zgusne.
- Kada je boranija spremna, sklonite je sa vatre.
- Mirođiju i peršun sitno iseckajte, odvojite malo peršuna za posipanje pre služenja.
- Probajte i dodajte so ako je potrebno, a zatim dodajte zelene začine, promešajte i pokrijte poklopcem tako da toplota može izvući ukus i aromu peršuna i mirođije.
- Pre služenja pospite jelo svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 4 Review(s)
Posno jelo sa boranijom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -