Posno jelo sa boranijom se priprema na sledeći način:
U šerpi zagrejte masnoću, dodajte sitno seckani luk, šargarepu i beli luk, promešajte, a zatim dodajte i dodajte boraniju vruću vodu, dva prsta preko proizvoda, kao i so i biber.
Pustite da se jelo krčka na laganoj vatri dok se boranija ne skuva dobro.
Povremeno proverite tečnost u šerpi i po potrebi dodajte još malo ključale vode da ne jelo zagori.
Kada boranija omekša, dodajte paradajz.
U posudi sa malo hladne vode rastvorite brašno i alevu papriku da napravite kašu.
Posle oko 5 minuta, sklonite šerpu sa vatre, dodajte brašno i alevu papriku, probajte na ukus, dodajte još malo ključale vode, vratite jelo na vatru i dinstajte na laganoj vatri oko 15-20 minuta dok se sos ne zgusne.
Kada je boranija spremna, sklonite je sa vatre.
Mirođiju i peršun sitno iseckajte, odvojite malo peršuna za posipanje pre služenja.
Probajte i dodajte so ako je potrebno, a zatim dodajte zelene začine, promešajte i pokrijte poklopcem tako da toplota može izvući ukus i aromu peršuna i mirođije.
Za punjeni som potrebno je: očišćen som od oko 2 kg, 3 grančice celera, glavica luka, dva-tri čena belog luka, veza peršuna,
limun, 2 šargarepe, kašičica-dve suvog začina, ulje, so, biber
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više