Posno jelo sa boranijom

2593
- Advertisement -

Posno jelo sa boranijom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posno jelo sa boranijom:

  • 2 tegle boranije,
  • 1 glavica luka,
  • 2 šargarepe,
  • 3 kašike konzerviranog paradajza,
  • 2 kašike brašna,
  • 1 kašika aleve paprike,
  • 1/2 šoljice maslinovog ulja,
  • 1/2 veze peršuna,
  • 1/2 veze mirođije,
  • 3 – 4 čena belog luka,
  • voda,
  • limun,
  • so,
  • biber – po ukusu.

Posno jelo sa boranijom se priprema na sledeći način:

  1. U šerpi zagrejte masnoću, dodajte sitno seckani luk, šargarepu i beli luk, promešajte, a zatim dodajte i dodajte boraniju vruću vodu, dva prsta preko proizvoda, kao i so i biber.
  2. Pustite da se jelo krčka na laganoj vatri dok se boranija ne skuva dobro.
  3. Povremeno proverite tečnost u šerpi i po potrebi dodajte još malo ključale vode da ne jelo zagori.
  4. Kada boranija omekša, dodajte paradajz.
  5. U posudi sa malo hladne vode rastvorite brašno i alevu papriku da napravite kašu.
  6. Posle oko 5 minuta, sklonite šerpu sa vatre, dodajte brašno i alevu papriku, probajte na ukus, dodajte još malo ključale vode, vratite jelo na vatru i dinstajte na laganoj vatri oko 15-20 minuta dok se sos ne zgusne.
  7. Kada je boranija spremna, sklonite je sa vatre.
  8. Mirođiju i peršun sitno iseckajte, odvojite malo peršuna za posipanje pre služenja.
  9. Probajte i dodajte so ako je potrebno, a zatim dodajte zelene začine, promešajte i pokrijte poklopcem tako da toplota može izvući ukus i aromu peršuna i mirođije.
  10. Pre služenja pospite jelo svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posno jelo sa boranijom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
- Advertisement -