Sastojak: crveno sočivo
Posno crveno sočivo sa povrćem
Sastojci za posno crveno sočivo sa povrćem:1 glavica crnog luka,1 veći paštrnak,3 srednje šargarepe,1 manji struk praziluka,1 crvena paprika roga,200g crvenog sočiva,350ml paradajz soka,1/2 kašičice belog luka u prahu,1 filter kesica čaja od majčine dušice,biber,so,ulje.
Turska krem čorba od sočiva
Sastojci za Tursku krem čorbu od sočiva:1 veća glavica crnog luka,2 šargarepe,1 koren peršuna,2-3 čena belog luka,1-2 krompira,2 šolje (4dl) crvenog sočiva,1-2 kašike paradajz pirea,po 1 kašičica soli i mešavine suvog začina,mleveni biber po ukusu,1 kesica čaja od nane/mente,3-4 kašike ulja.
Posno sočivo sa pečurkama
Sastojci za posno sočivo sa pečurkama:2 srednje glavice crnog luka,3 čena belog luka,3 srednje šargarepe,1l supe od povrća iz kocke,400g šampinjona,200g crvenog sočiva,500g zrelog paradajza,150ml soka od paradajza,1 kašičica ljute tucane paprike,mleveni biber,ulje,so.
Posna čorba od crvenog sočiva
Sastojci za čorbu od crvenog sočiva:200g crvenog sočiva,1,5l vode,1 kašika soli,1 kašičica bibera,1 kašika paradajz pirea,1 kašika slatke mlevene paprike,4 kašike ulja,40g margarina,sušena mlevena nana,1 limun.