- Advertisement -
Sastojci za posne lazanje sa sočivom:
- posni listovi za lazanje,
- 200g crvenog sočiva,
- 1 crveni luk,
- 2 čena belog luka,
- 1 konzerva (400g) paradajz sosa,
- 200g posnog bešamela,
- 1 crvena paprika,
- 2 šargarepe,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- so, biber, sušeni origano,
- posni sir za posipanje (opciono).
Posne lazanje sa sočivom se pripremaju na sledeći način:
- U velikom tiganju, zagrejte maslinovo ulje i pržite crveni luk dok ne omekša.
- Dodajte beli luk i pržite još jedan minut.
- Dodajte šargarepu i papriku i pržite dok povrće ne omekša.
- Dodajte skuvano sočivo i paradajz sos, začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Kuvajte na srednjoj vatri 10-15 minuta.
- U međuvremenu, pripremite bešamel sos ako ga pravite sami.
- U vatrostalnu posudu, stavite tanak sloj sos od sočiva, zatim sloj listova za lazanje. Ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke, završavajući sa slojem bešamela.
- Po želji, pospite posnim sirom na vrh.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta, ili dok lazanje ne postanu zlatno smeđe na vrhu.
- Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade 10-ak minuta pre nego što ih poslužite.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne lazanje sa sočivom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -