Posne lazanje sa sočivom

201
- Advertisement -

Posne lazanje sa sočivom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne lazanje sa sočivom:

  • posni listovi za lazanje,
  • 200g crvenog sočiva,
  • 1 crveni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 konzerva (400g) paradajz sosa,
  • 200g posnog bešamela,
  • 1 crvena paprika,
  • 2 šargarepe,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so, biber, sušeni origano,
  • posni sir za posipanje (opciono).

Posne lazanje sa sočivom se pripremaju na sledeći način:

  1. U velikom tiganju, zagrejte maslinovo ulje i pržite crveni luk dok ne omekša.
  2. Dodajte beli luk i pržite još jedan minut.
  3. Dodajte šargarepu i papriku i pržite dok povrće ne omekša.
  4. Dodajte skuvano sočivo i paradajz sos, začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Kuvajte na srednjoj vatri 10-15 minuta.
  5. U međuvremenu, pripremite bešamel sos ako ga pravite sami.
  6. U vatrostalnu posudu, stavite tanak sloj sos od sočiva, zatim sloj listova za lazanje. Ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke, završavajući sa slojem bešamela.
  7. Po želji, pospite posnim sirom na vrh.
  8. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta, ili dok lazanje ne postanu zlatno smeđe na vrhu.
  9. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade 10-ak minuta pre nego što ih poslužite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne lazanje sa sočivom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -