- Advertisement -
Sastojci za posno sočivo sa pečurkama:
- 2 srednje glavice crnog luka,
- 3 čena belog luka,
- 3 srednje šargarepe,
- 1l supe od povrća iz kocke,
- 400g šampinjona,
- 200g crvenog sočiva,
- 500g zrelog paradajza,
- 150ml soka od paradajza,
- 1 kašičica ljute tucane paprike,
- mleveni biber,
- ulje,
- so.
Posno sočivo sa pečurkama se priprema na sledeći način:
- Crni luk i paradajz očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati.
- Šargarepu oguliti i iseći na kolutove, šampinjone iseći na listove.
- U većoj šerpi zagrejati malo ulja, pa dodati crni luk i kratko propržiti.
- Ubaciti beli luk i pržiti neprekidno mešajući nekoliko sekundi.
- Dodati šargarepu i sve zajedno kratko propržiti.
- Sipati malo vode i nadalje dinstati na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok šargarepa napola ne omekša.
- Ubaciti šampinjone i dinstati ih dok ne omekšaju.
- Dodati sočivo i paradajz, sipati paradajz sok i nastaviti kuvanje dok svi sastojci ne omekšaju, a jelo ne dobije željenu gustinu.
- Pred kraj dinstanja posuti tucanom ljutom paprikom, posoliti i pobiberiti po ukusu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posno sočivo sa pečurkama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -