Posno sočivo sa pečurkama

864
- Advertisement -

Posno sočivo sa pečurkama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posno sočivo sa pečurkama:

  • 2 srednje glavice crnog luka,
  • 3 čena belog luka,
  • 3 srednje šargarepe,
  • 1l supe od povrća iz kocke,
  • 400g šampinjona,
  • 200g crvenog sočiva,
  • 500g zrelog paradajza,
  • 150ml soka od paradajza,
  • 1 kašičica ljute tucane paprike,
  • mleveni biber,
  • ulje,
  • so.

Posno sočivo sa pečurkama se priprema na sledeći način:

  1. Crni luk i paradajz očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati.
  2. Šargarepu oguliti i iseći na kolutove, šampinjone iseći na listove.
  3. U većoj šerpi zagrejati malo ulja, pa dodati crni luk i kratko propržiti.
  4. Ubaciti beli luk i pržiti neprekidno mešajući nekoliko sekundi.
  5. Dodati šargarepu i sve zajedno kratko propržiti.
  6. Sipati malo vode i nadalje dinstati na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok šargarepa napola ne omekša.
  7. Ubaciti šampinjone i dinstati ih dok ne omekšaju.
  8. Dodati sočivo i paradajz, sipati paradajz sok i nastaviti kuvanje dok svi sastojci ne omekšaju, a jelo ne dobije željenu gustinu.
  9. Pred kraj dinstanja posuti tucanom ljutom paprikom, posoliti i pobiberiti po ukusu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posno sočivo sa pečurkama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)
- Advertisement -