Posna čorba od crvenog sočiva

987
- Advertisement -

Posna čorba od crvenog sočiva

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu čorbu od crvenog sočiva:

  • 200g crvenog sočiva,
  • 1,5l vode,
  • 1 kašika soli,
  • 1 kašičica bibera,
  • 1 kašika paradajz pirea,
  • 1 kašika slatke mlevene paprike,
  • 4 kašike ulja,
  • 40g margarina,
  • sušena mlevena nana,
  • 1 limun.

Posna čorba od crvenog sočiva se priprema na sledeći način:

  1. Luk, šargarepu i krumpir oljuštiti i iseckati na kockice.
  2. Na 4 klasike ulja u malo većoj šerpi, propržiti luk, a zatim dodati i ostalo povrće.
  3. Pržiti na laganoj temperaturi sledećih 2 minuta.
  4. Sočivo dobro oprati pa dodati povrću.
  5. Zaliti sa 1.5l vode i kuvati 25-30minuta.
  6. Nakon toga sadrzaj izblendati sa štapnim mikserom i ponovo vratiti na ringlu, pa dodati so i biber.
  7. Neka prokuva na laganoj vatri još jednom.
  8. U tiganju istopiti margarin, i dodati jednu kašiku paradajz pirea, pa sjediniti isti sa masnoćom.
  9. Dodati i crvenu papriku neka se kratko uprži i na kraju jednu kašičicu nane.
  10. Sve to dodati supi.
  11. Limun možete iscediti direktno u čorbu, a možete i uz tanjir dodati po jednu krišku limuna.
  12. Čorbu treba sve vreme kuvati na laganoj vatri i proveravati da ne zagori.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna čorba od crvenog sočiva
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)
- Advertisement -