- Advertisement -
Sastojci za posnu čorbu od crvenog sočiva:
- 200g crvenog sočiva,
- 1,5l vode,
- 1 kašika soli,
- 1 kašičica bibera,
- 1 kašika paradajz pirea,
- 1 kašika slatke mlevene paprike,
- 4 kašike ulja,
- 40g margarina,
- sušena mlevena nana,
- 1 limun.
Posna čorba od crvenog sočiva se priprema na sledeći način:
- Luk, šargarepu i krumpir oljuštiti i iseckati na kockice.
- Na 4 klasike ulja u malo većoj šerpi, propržiti luk, a zatim dodati i ostalo povrće.
- Pržiti na laganoj temperaturi sledećih 2 minuta.
- Sočivo dobro oprati pa dodati povrću.
- Zaliti sa 1.5l vode i kuvati 25-30minuta.
- Nakon toga sadrzaj izblendati sa štapnim mikserom i ponovo vratiti na ringlu, pa dodati so i biber.
- Neka prokuva na laganoj vatri još jednom.
- U tiganju istopiti margarin, i dodati jednu kašiku paradajz pirea, pa sjediniti isti sa masnoćom.
- Dodati i crvenu papriku neka se kratko uprži i na kraju jednu kašičicu nane.
- Sve to dodati supi.
- Limun možete iscediti direktno u čorbu, a možete i uz tanjir dodati po jednu krišku limuna.
- Čorbu treba sve vreme kuvati na laganoj vatri i proveravati da ne zagori.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna čorba od crvenog sočiva
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -