Posni punjeni patlidžan sa sočivom i povrćem

86
- Advertisement -

Posni punjeni patlidžan sa sočivom i povrćem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni punjeni patlidžan sa sočivom i povrćem:

  • 2 srednja patlidžana,
  • 100 g crvenog ili zelenog sočiva,
  • 1 crveni luk, sitno seckan,
  • 1 crvena paprika, sitno seckana,
  • 1 šargarepa, sitno seckana,
  • 2 čena belog luka, sitno seckana,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašičica mlevene paprike,
  • 1/2 kašičice kumina (opciono),
  • 200 ml paradajz pelata (ili svežeg paradajza),
  • so i biber po ukusu,
  • svež peršun za dekoraciju.

Posni punjeni patlidžan sa sočivom i povrćem se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 200°C. Patlidžane prepolovite po dužini i izdubite sredinu kašikom, ostavljajući oko 1 cm mesa uz koru. Izdubljene patlidžane posolite i ostavite da odstoje 10 minuta kako bi ispustili višak tečnosti. Zatim ih isperite i osušite papirnim ubrusom. Pecite ih u rerni oko 20 minuta dok ne omekšaju.
  2. Dok se patlidžani peku, sočivo kuvajte u posoljenoj vodi oko 15 minuta, dok ne omekša, ali da ne bude prekuvano. Ocedite ga i ostavite sa strane.
  3. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i dinstajte crni luk, papriku i šargarepu 5-7 minuta dok ne omekšaju. Dodajte beli luk i dinstajte još minut. Zatim dodajte paradajz pelat, mlevenu papriku, kumin, so i biber. Kuvajte sos dok se ne zgusne, oko 10 minuta. Na kraju umešajte kuvano sočivo i sve dobro promešajte.
  4. Izvadite pečene patlidžane iz rerne i napunite ih pripremljenim sočivom i povrćem. Vratite ih u rernu i pecite još 10-15 minuta.
  5. Poslužite tople, posute svežim peršunom. Ova jela su savršena kao glavno jelo uz salatu ili kao lagani obrok.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni punjeni patlidžan sa sočivom i povrćem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -